Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīram turpinās gatavoties 14 spēlētāju sastāvā. Pirmdien pēc vakara treniņa valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis paziņoja, ka turpmākajā darbā nepiedalīsies uzbrucēji Ivars Timermanis un Pāvels Veselovs, vēsta "Basket.lv".

Bagatskis atzīst, ka trenerim vienmēr ir grūti pieņemt lēmumu par spēlētāja atbrīvošanu, bet šajā gadījumā to izdarīt bija divtik sarežģīti. "Liels paldies Ivaram un Pāvelam par ieguldīto darbu un pozitīvo attieksmi. Viņi noteikti nebija sliktāki par citiem kandidātiem un daudz palīdzēja partneriem ar savu pieredzi. Diemžēl komandā vietu skaits ir ierobežots un, izvēloties starp līdzvērtīgiem spēlētājiem, šoreiz priekšroku devām gados jaunākajiem," sacījis Bagatskis.

Valstsvienības treneri bija apmierināti ar komandas darbu pirmajā treniņu dienā pēc mačiem ar Krievijas izlasi. "Nopietnu savainojumu nav, esam izdarījuši secinājumus – gan mēs, treneri, gan paši spēlētāji. Noskaņojums ir ļoti kaujiniecisks. Joprojām trenēsimies daudz, taču mazliet savādāk, nekā līdz šim – lielāku vērību veltīsim basketbolam, sadarbību slīpēšanai," uzsvēris Bagatskis.

Šonedēļ komanda apgūs Lietuvas laukumus – no otrdienas līdz ceturtdienai paredzēta treniņnometne Šauļos, bet piektdien dosies uz Panevēžu, kur sestdien pārbaudes spēlē sacentīsies ar Lietuvas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!