Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģijas valstsvienība pasaules hokeja čempionātā pelnīti iekļuva ceturtdaļfinālā un svešu vietu nav aizņēmusi, uzskata izlases uzbrucējs Mariuss Holtets, kurš turnīrā ir viens no rezultativitātes līderiem.

"Visi saprot, ka esam iekļuvuši tur, kur mūs neviens negaidīja," pirms ceturtdaļfināla spēles ar Somiju teica Holtets. "Patiesībā mēs pierādījām, ka esam spēcīgāki par sāncenšiem. Pirms čempionāta mūs pieskaitīja autsaideriem, un tas nedaudz aizskāra. Taču tas arī palīdzēja saņemties un parādīt, ko patiesībā esam vērti," viņš piebilda.

Norvēģijas mērķis ir pusfināls, jo tālāk raudzīties pagaidām ir bezjēdzīgi, uzskata Holtets, kurš čempionātā sešās spēlēs guvis sešus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles. Nākamos pretiniekus somus Holtets labprāt ceturtdaļfinālā sev pretim nebūtu redzējis, jo konkurenti spēlē no aizsardzības un laukumā atstāj maz brīvu vietu. Holtets arī kritizēja Somijas izlasi, paskaidrojot, ka tajā ir vairāk spēlētāji, kas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) samācījušies izdarīt netīrus spēka paņēmienus ar grūdieniem mugurā un uz apmali.

Holtets uzskata, ka NHL pasaules čempionātam diez cik daudz neseko, un pēc veiksmīgās spēles Slovākijā viņam īpašu vērību neviens aiz okeāna nepievērsīs. "Tādēļ spēlēju šeit par savu izlasi un valsti," piebilda hokejists.

Jau ziņots, ka Somijas un Norvēģijas izlases ceturtdaļfināla spēli aizvadīs ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!