Foto: EPA/LETA
Latvijas olimpiskās komandas delegācijā uz Vankūveras Olimpiādi tomēr iekļauts hokeja vārstsargu treneris Mihails Vasiļonoks, vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Sākotnēji Latvijas hokeja izlases delegācijā tika iekļauti sporta kluba "Liepājas metalurgs" direktors Aleksandrs Rogoza un Maskavas nama direktors Jurijs Silovs. LHF prezidents Kirovs Lipmans to skaidroja ar abu personu nopelniem hokeja attīstībā Latvijā.

Tomēr sabiedrībā sašutumu izraisīja vasīlonoka neiekļaušana un šo abu personu iekļaušana komandas satāvā. Trešdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, viceprezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretārs Einars Fogelis tikās ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāru Māri Baldonieku. Un tikšanās laikā nolemts no LOK akreditēto personu saraksta hokeja komandā svītrot Rogozu un Juriju Silovu, bet viņu vietā iekļaut Vasiļonoku un Latvijas hokeja komandas rezerves spēlētāju, kuru LHF nosauks pēc pārbaudes spēles ar Vāciju 10.februārī.

Tā nav pirmā reize pēdējā laikā, kad LHF vadība maina savus lēmumus.

Sākotnēji hokeja izlases kandidātu sarakstā tika iekļauts vārtsargs Sergejs Naumovs, pēc tam decembrī pirms pārbaudes spēlēm ar Dāniju viņš tika svītrots no saraksta, bet vēlāk atkal tika iekļauts sarakstā un viņš brauks uz Vankūveru. Interesanti, ka LHF vadība norādīja, ka Naumovs uz Vankūveru brauks, ja viņam vismaz mēnesi būs spēļu prakse kādā laba līmeņa klubā. Naumovs oficiāli joprojām ir bez kluba, tomēr Vankūveras dalībnieku sarakstā LHF viņu iekļāva.

Neskaidrība no LHF puses bija arī attiecībā pret Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošo aizsargu Artūru Kuldu. Nevienā no kandidātu sarakstiem viņš neparādījās, lai gan AHL viņš šobrīd ir labākais spēlētājs lietderības koeficienta rādītājā. Savukārt otrdien LHF paziņoja, ka Kulda ir iekļauts starp hokeja izlases sešiem rezervistiem un varētu braukt uz Vankūveras Olimpiādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!