Foto: AFP/Scanpix
Londonas Paralimpiskajās spēlēs pirmdien nepatīkamus mirkļus piedzīvojuši britu politiķi, kuri apbalvošanas ceremonijās izsvilpti, vēsta ārvalstu masu mediji.

Pirmdien Paralimpiskajās spēlēs ūdens sporta sacensību arēnā britu premjers Deivids Kamerons pasniedza medaļas peldētājiem, taču ceremonijas sākumā viņš starp aplausiem saņēma arī svilpienus.

Daudz skaļākus svilpienus saņēma Finanšu ministrs Džordžs Osborns, kurš ir viens no galvenajiem britu ekonomikas stabilizācijas procesā. Osborns pasniedza medaļas vieglatlētikas sacensībās Londonas olimpiskajā stadionā, bet ceremoniju aizēnoja apmēram 80 000 līdzjutēju svilpšana.

Tādējādi Lielbritānijas iedzīvotāji pauda neapmierinātību ar Kamerona vadīto budžeta "griešanu". Kamerons budžeta izdevumu samazināšanas nolūkos ir devis rīkojumu pārskatīt atlaides un pabalstus, kas piešķirti cilvēkiem ir kustību traucējumiem, kas radījis sašutumu daudzo invalīdu vidū. Vēl lielāku sašutumu tas raisījis, jo izvērtēt atlaides un pabalstus ir uzticēts kompānijai "Atos", kas ir viena no Paralimpisko spēļu atbalstītājām.

Atgādinām, ka arī vienai no Latvijas vadošajām amatpersonām, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai augusta beigās nācās saskarties ar nepatīkamiem brīžiem, kad viņa pasniedza balvas "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā hokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!