Foto: AP/Scanpix
Ukraiņu diska metējai Marijai Pomažanai, kura nepareizi tika pasludināta par uzvarētāju Londonas paraolimpisko spēļu "F35/F36" medicīnas grupā, ļauts paturēt zelta godalgu.

Sākotnēji par uzvarētāju tika nosaukta Pomažana, bet pēc tam, kad organizatori saprata savu kļūdu, viņi no otrās vietas uz pirmo paaugstināja ķīnieti Cjinu Vu.

Apbalvošana sākotnēji risinājās piektdien. Sestdien bija plānots procedūru atkārtot pareizā secībā, bet tā tika atcelta līdz svētdienai.

Kā ziņots, lai noteiktu, cik punktu ieguvis katrs sportists, viņu rezultāti tiek reizināti ar koeficentu, kas ir zinātniski izstrādāts un tiek pielāgots katras medicīniskās grupas fiziskajām iespējām. Tāpēc citreiz šādās sacensībās uzvaru izcīna sportists, kuram rezultāts ir zemāks nekā otrās vietas ieguvējam.

"Sieviešu kombinētajā diska mešanas klasē medaļas pasniedza nepareizi, jo tika izmantoti neprecīzi dati," teikts Starptautiskās Paraolimpiskās komitejas (IPC) paziņojumā, kurā amatpersonas atvainojās iesaistītajiem sportistiem. "Nepareizie dati tika izmantoti arī vīriešu lodes grūšanu "F42/F44" medicīnas grupā, bet tas neiespaidoja vietu secību."

Zīmīgi, ka lielā neskaidrība svētdien Pomažanai neliedza triumfēt lodes grūšanas sacensībās.

Londonas paraolimpiskās spēles ilgs līdz 9.septembrim. Tajās cīnīsies 4200 atlēti no 166 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!