Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases kandidāti Sergejs Pečura, Māris Jass un Edgars Lūsiņš pēc gūtajiem savainojumiem tomēr cer atveseļoties ātri un vēl pacīnīties par vietu valstsvienības sastāvā startam pasaules čempionātā, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Visi trīs hokejisti traumas guva otrajā pārbaudes spēlē pret Somiju, kas notika aizvadītajā piektdienā.

Pēc otrdien veiktās magnētiskās rezonanses uzbrucējam Pečuram konstatēts, ka roka spēcīgi sasista, taču nav ne lūzuma, ne sastieptas saites. Rokai noņemts ģipsis un jau trešdien hokejists plāno slidot, taču, kad varēs darboties ar nūju, šobrīd nav zināms.

"Pretinieks mani iegrūda bortā, pieliku priekšā rokas. Nekas dikti rupjš tur nebija - spēles epizode, kas beidzās ļoti neveiksmīgi," atceras Sergejs Pečura. "Uzreiz sajutu nežēlīgas sāpes, pirkstus nejutu, sāpju šoks bija milzīgs. Pirmajā mirklī ļoti nobijos, jo arī dakteru korpuss teica, ka roka lauzta."

Pečura neslēpj, ka cer pēc debijas pagājušajā gadā arī šogad spēlēt pasaules čempionātā. "Cerēšu uz to labāko."

Jass savainojumu spēlē pret Somiju guva otrajā periodā, cīnoties pie borta ar Latvijas publikai labi zināmo Leo Komarovu. "Pastaigāt vēl kārtīgi nevaru, bet vismaz vairs nesāp. Nedēļas nogalē sākšu trenēties un domāju, ka varēšu spēlēt jau pret norvēģiem."

"Ņemot vērā traumu, grūti spriest, kādas man ir izredzes aizbraukt uz Bratislavu. Līdzšinējās pārbaudes spēlēs gājis kā pa kalniem - te labāk, te sliktāk. Aizsargu vidū ir diezgan liela konkurence," uzskata Jass, tomēr cer, ka izdosies pacīnīties par vietu sastāvā.

Tikmēr labākas ziņas pienākušas saistībā ar vārtsargu Lūsiņu, jo nav piepildījusies sākotnējā pesimistiskā prognoze, ka sastiepts cirksnis. "Savainots muskulis, nevis saites," skaidro vārtsargs. "Esmu optimistisks. Ja būtu riktīgi slikti, tad nemaz nemēģinātu, bet tagad ir cerība, ka paspēšu atgūties. Viss atkarīgs no pašsajūtas. Šobrīd jau jūtos krietni labāk nekā piektdien, kad guvu traumu. Varu skriet, lēkt, izvairos tikai no asām kustībām uz sāniem. Šobrīd gan netrenējos. 17. vai 18. aprīlī domāju iet uz ledus, un tad jau redzēs, kā būs. Sportiskā forma visu sezonu ir uzturēta, un to es tik ātri nezaudēšu. Galvenais - lai veselība būtu kārtībā."

Latvijas hokeja izlase trešdien un ceturtdien Insbrukā aizvadīs pārbaudes spēles ar Austriju, kas ir priekšpēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta.

Pēc tam pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

2011.gada pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 29.aprīlī. Latvijas izlase priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!