Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases kandidāts Sergejs Pečura piektdien notikušajā pārbaudes spēlē ar Somijas izlasi lauzis roku, kā rezultātā pasaules čempionātā viņš nespēlēs, pēc mača izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Tādējādi Latvijas izlase cietusi vēl vienu zaudējumu jau tā problemātiskajā centra uzbrucēja pozīcijā. Kā zināms, pasaules čempionātā nespēlēs arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" centra uzbrucējs Jānis Sprukts.


Jau vēstīts, ka piektdienas spēlē Latvijas hokejisti savā laukumā ar 3:5 (1:1, 2:2, 0:2) piekāpās Somijas valstsvienībai.

"Pirms spēles mums bija sanāksme, kurā tika runāts, ka nevaram spēlēt tā, kā tas bija vakar [ceturtdien]. Puiši to izmantoja un lika lietā. Bija labi noskaņojušies, kā rezultātā man viņu spēle patika," pēc mača izteicās Znaroks.

Atgādinām, ka ceturtdien notikušajā abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:5.

Piektdienas spēles laikā savainojumos iedzīvojās Latvijas izlases vārtsargs Edgars Lūsiņš un Pečura. Ja par Lūsiņa dalību pasaules čempionātā nekas vēl nav skaidri zināms, tad Pečuru Znaroks jau izsvītrojis no kandidātu loka.

"Lūsiņam ir savainots cirksnis, savukārt Pečura lauzis roku un pasaules čempionātā nespēlēs," lakonisks bija Znaroks.

Savukārt Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens pēc mača slavēja Latvijas vienības veikumu.

"Latvijas šodien bija labāka nekā vakar, spēlēja agresīvāk un sekmīgāk cīņās viens pret vienu. Mums bija daudz vairākumu, tomēr tos neizmantojām. Labi gan, ka uzvarējām pēdējā trešdaļā," izteicās Jalonens.

Treneris gan vairījās pateikt, cik spēlētāji no pašreizējā Somijas izlases sastāva dosies uz pasaules čempionātu, jo nav zināms, cik spēlētāji vienībai pievienosies no Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Piektdienas cīņai nebija pieteikti vārtsargs Edgars Masaļskis un uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, bet šajā mačā piedalījās Armands Bērziņš, Georgijs Pujacs un Kristiāns Pelšs. Traumu dēļ Latvijas izlasei pagaidām nevar palīdzēt Mārtiņš Karsums, Arvīds Reķis, Mārtiņš Cipulis, Georgijs Pujacs un Ģirts Ankipāns.

Šī abām komandām bija ceturtā pārbaudes spēle, un sastāvā iekļauti jau vairāk pieredzējuši hokejisti. Kā ziņots, pirmajās spēlēs pagājušajā nedēļā Latvijas izlase ar 1:4 un 4:7 izbraukumā piekāpās Zviedrijai, bet Somija ar 3:1 un 3:2 savā laukumā pārspēja Slovākiju.

Latvijas un Somijas izlases savā starpā tiksies arī pasaules čempionāta apakšgrupu sacensībās.

Šīs spēles notiek Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra gaitā, un vēlāk Latvija sacentīsies arī ar Austrijas komandu. Turnīrs ir iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kuras izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā.

EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Pašlaik, kad visas komandas aizvadījušas pa divām spēlēm, EHC sacensībās bez punktiem cīnās Latvijas, Slovākijas un Austrijas izlases.

Jau ir zināms, ka nākamajā gadā, gatavojoties pasaules čempionātam, EHC ietvaros Latvijas valstsvienība aizvadīs spēles ar Čehijas, Šveices un Krievijas izlasēm.

Pēc mačiem ar Somiju Latvijas izlase 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju, bet pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!