Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairākums jeb 88% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas hokeja fani ir vislabākie pasaulē, turklāt katrs trešais televīzijas skatītājs Pasaules čempionātu hokejā skatās kopā ar draugiem, secināts pētījumā, ko veicis satelīttelevīzijas uzņēmums "Viasat".

Vairāk nekā trešā daļa jeb 36% aptaujāto uzskata, ka Latvijas fani ir visuzticīgākie, katrs piektais jeb 21% atzina, ka Latvijas fani ir visskaļākie, bet 18% norādīja, ka mūsu fani ir visazartiskākie.

Raksturojot hokeja fanus, aptaujas dalībnieki norādīja arī tādas īpašības kā visizturīgākie un visdraudzīgākie. Tikai 5% uzskata, ka citām hokeja izlasēm ir labāki fani.

Saskaņā ar "Viasat Sport Baltic" kanāla pētījumu katrs trešais jeb 33% iedzīvotāju atzina, ka pasaules čempionātu hokejā skatās kopā ar draugiem. Daļa respondentu norādīja, ka trešo spēles periodu pavada, stāvot kājās, savukārt Latvijas izlasei gūstot vārtus, televīzijas skatītājiem ir īpašs uzvaras sauciens. Kā vēl vienu rituālu čempionāta skatīšanās laikā hokeja līdzjutēji norāda ģērbšanos izlases kreklos vai citos fanu atribūtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!