Foto: F64

Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs Pekinas olimpisko spēļu volejbola turnīra astotdaļfināla spēlē piedzīvo sāpīgu zaudējumu pret austriešiem Gošu un Horstu ar rezultātu 17:21, 18:21.

Pļaviņš un Samoilovs aizvadīja lielisku turnīru, un nu tas ir beidzies. Latvijas duets Pekinas olimpiskajā volejbola turnīrā ieņem dalītu devīto vietu.

Spēles sākums Pekinas olimpiskajā volejbola laukumā, kur spēli klātienē noraudzījās 12 tūkstoši skatītāju, veiksmīgāks izrādījās Latvijas duetam, kur pēc Aleksandrs Samoilova veiksmīgā bloka vadībā izvirzījās latvieši ar 6:2. Austrieši pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, un pēc neilgās atpūtas sāka spēlēt veiksmīgāk, īsā laikā izlīdzinot rezultātu - 13:13. Turpinājumā iniciatīvu laukumā pārņēma Austrijas duets, bet latvieši pieļāva vairākas kļūdas, līdz ar to zaudēja pirmo setu ar 17:21.

Otrais sets sākās līdzīgi, un spēle ritēja punkts punktā. Seta vidū pēc austriešu kļūdām vadībā izvirzījās Latvijas duets ar 9:7. Turpinājumā rezultāts izlīdzinājās, un austrieši, izmantojot latviešu pieļautās kļūdas, izvirzījās vadībā ar 16:13. Turpinājumā nervi stiprāki izrādījās austriešiem, pārliecinoši aizvadot spēles beigas, uzvarēja ar 17:21, 18:21, līdz ar to nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

Olimpiskā kvalifikācijas rangā Gošs un Horsts ierindojās 19. vietā, bet Latvijas pārim šajā sarakstā bija 21.vieta.

Pļaviņš un Samoilovs olimpiādes priekšsacīkstēs spēlēja B apakšgrupā, kur ierindijās pirmajā vietā. Pirmajā spēlēs latviešu duets sarūpēja sensāciju, apspēlējot Pasaules ranga līderus un Pasaules čempionus amerikāņus Todu Rodžersu un Filu Dalhauzeru ar 2:0. Otrajā spēlē latviešiem nācās atzīt argentīniešu Martina Kondes un Mariano Baracetti pārākumu ar 0:2, bet grupas pēdējā spēlē latvieši ar 2:1 apspēlēja Šveices duetu Patriku Hoišeru un Sašu Heijeru, tā nodrošinot pirmo vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā.

Gošs un Horsts ceturtdaļfinālā tiksies ar Fabio Luisu Magaljesu un Marsio Arauho no Brazīlijas, kuri šodien divos setos pieveica Japānas duetu Kacuhiro Širatoru un Kentaro Asahu ar 23:21, 21:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!