Krievijas daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko nolēmis apstrīdēt XXI Vankūveras Ziemas olimpisko spēļu rezultātus, ziņo Krievijas masu mediji.

Atgādinām, ka daiļslidošanas sacensībās Pļuščenko palika pēdējais, bet par čempionu kļuva Evanss Lisačeks. Pēc sacensībām krievu daiļslidošanas zvaigzne neskopojās ar pārmetumiem Starptautiskajai Slidošanas federācijai un arī tiesnešiem, jo uzskatīja, ka viņam bija jākļūst par čempionu.

"No savējo puses man ir likts noprast, ka nekādu protestu neiesniegsim. Gribu tikai pateikt ka protestu vajadzēja iesniegt jau pēc īsās programmas, jo mums ir tiesneši, tehniskie tiesneši, cilvēki, kuri pazīst daiļslidošanu un ir izveidojuši šo sistēmu. Un, ieraugot, ka tiesneši man dod 21., 22.vietu, vajadzēja jau aizdomāties," joprojām ar sudrabu nespēj samierināties Pļuščenko. "Man ir savi priekšlikumi, gribu rakstīt vēstuli, lai būtu kāda darbība. Negribas visu tā atstāt."

"Es gribu tikai pateikt, ka šoreiz tā izrīkojās ar mani, bet rīt tas var notikt ar jebkuru. Tas paliek uz visu mūžu, un es gribu aizstāvēt sevi cīņā par medaļu, kuru esmu pelnījis. Medaļu, par kuru esmu cīnījies, guvis traumas. Gribas sevi aizstāvēt," turpina Pļuščenko. "Taču vēlreiz atkārtošu – viens karā nav cīnītājs. Man ir nepieciešama komanda."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!