Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jaunais Rīgas "Dinamo" treneris Peka Rautakallio uzskata, ka Latvijas hokeja izlasei ir jāspēlē ļoti uzmanīgi pret Dānijas izlasi, lai gūtu uzvaru šajā svarīgajā pasaules čempionāta spēlē.

"Ar Dāniju ir jābūt uzmanīgiem, viņiem ir spēcīga skandināvu hokeja ietekme," vortālam "Delfi Sports" atzina Rautakallio. "Dāņi labi slido, viņiem ir laba ripas izjūta, daudz zviedru stila spēlētāju, tā ir aktīva. Dānija ir galvenais Latvijas izlases pretinieks čempionātā."

Kā zināms, Latvijas un Dānijas hokeja izlašu spēle D grupā trešdien sāksies pulksten 17:15 un to tiešraidē translēs TV3.

Šī ir pēdējā un izšķirošā spēle abām komandām - uzvarētājs turpinās cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet zaudētājs spēlēs "izdzīvošanas turnīrā" jeb par palikšanu augstākajā divīzijā.

Līdz šim pasaules čempionātos savstarpējās spēlēs uzvaras ir tikai Latvijai. 1994. un 1995.gadā pasaules čempionāta B divīzijā Latvija guva graujošas uzvaras ar 6:2 un 9:2, bet Latvijai tik vēsturiskajā 1996.gadā Eindhovenā Latvija uzvarēja ar 5:3. Pasaules čempionātā augstākajā divīzijā komandu ceļi krustojušies tikai reizi – 2003.gadā Turku Latvija uzvarēja ar 4:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!