Foto: LETA
Latvijas izlases basketbolists Rihards Kuksiks Eiropas čempionāta pirmajā posmā realizējis visvairāk tālmetienu, liecina čempionāta organizatoru apkopotā statistika.

Kuksiks piecās spēlēs iemeta 18 trīspunktu metienus, par diviem vairāk nekā serbs Marko Kešeļjs. Trešais šajā rādītājā ir spānis Huans Karloss Navaro ar 14 precīziem metieniem, bet ceturto vietu ar 13 trāpījumiem un tālmetienu līnijas ierindojas Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms.

Kuksikam pirmajā spēlē pret Franciju izdevās trāpīt divus trīspunktniekus, bet nākamajās spēlēs viņš katrā pretinieku grozā sameta pa četriem tālmetieniem. Otrajā vietā esošais Kešeļjs pirmdien uzstādīja vienā spēlē realizēto tālmetienu rekordu, jo pret Franciju iemeta septiņus trīspunktniekus.

Kuksiks realizēja 58,1% tālmetienu jeb 18 no 31 metiena.

Vidēji spēlē Kuksiks ar Blūmu čempionātā guva pa 16 punktiem, kas viņus ierindo 12. vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, kurā līderis ar vidēji spēlē gūtiem 24,6 punktiem ir Lielbritānijas izlases līderis Luols Dengs. Otrais ar 23,2 punktiem ir Tonijs Pārkers no Francijas, trešais ar 22,8 punktiem itālis Andrea Barnjani, bet ceturtais ar 21,8 punktiem spānis Pau Gasols.

Labākais basketbolists cīņā par atlēkušajām bumbām pirmajā posmā bijis vācietis Kriss Keimans ar vidēji spēlē 10 atlēkušajām bumbām. Otro vietu šajā rādītājā ar 9,4 bumbām ieņem Pero Antičs no Maķedonijas un brits Luols Dengs. Labākais Latvijas izlasē Rolands Freimanis ar 5,6 bumbām spēlē ieņem dalītu 27. vietu.

Freimanis bijis 13. labākais metienu realizētājs no spēles, jo mērķi sasnieguši 52,5 procenti viņa metienu, jeb 21 no 40 izdarītajiem metieniem. Līderis šajā rādītājā ir Ante Tomičs no Horvātijas, kurš realizēja 34 no 46 metieniem, jeb 73,9 procentus.

Labākais piespēlētājs ir serbs Milošs Teodosičs, kurš vidēji spēlē partneriem asistējis 7,6 reizes. Blūms ar vidēji četrām piespēlēm spēlē ieņem 15. vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti čempionāti pirmdien beidza ar zaudējumu 80:81 Vācijai, tā arī netiekot pie uzvaras piecos aizvadītos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!