Foto: DELFI
Tuvojoties 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīram Lietuvā, otrdien Lietuvas basketbola leģenda Arvīds Sabonis izmēģināja Kauņas jaunās halles basketbola grozu, bet Lietuvas Banka apgrozībā laida piemiņas monētu, kas veltīta "Eurobasket 2011".

Lai gan Kauņas arēna, kurā notiks izšķirošās Eiropas čempionāta spēles, vēl nav pilnībā gatava un tajā nav uzklāta grīda, Lietuvas basketbola leģenda simboliski izmēģināja jaunās halles grozus. 46 gadus vecais un 220 centimetrus garais Sabonis bez lielām problēmām trieca bumbu grozā no augšas.

Otrdien svinīgā pasākumā žurnālistus iepazīstināja ar divu veidu monētām. Apgrozībā laista viena lita monēta, kura veidota kā basketbola bumba. Apgrozībā būs viens miljons šo monētu.

Tāpat Lietuvas Banka izlaidusi 50 litu zelta monētu, kas veltīta Eiropas čempionātam. Kolekcionāriem un citiem interesantiem būs pieejamas tikai 5000 šādu piemiņas monētu eksemplāri. Kā pirmie piemiņas monētas otrdien saņēma Sabonis, Lietuvas Basketbola federācijas prezidents Vlads Garasts un Lietuvas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!