Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijā sākusies brīvprātīgo atlase uz U-19 pasaules čempionātu basketbolā vīriešiem, kas no 30. jūnija līdz 10. jūlijam risināsies Liepājā, Valmierā un Rīgā, ziņo Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Brīvprātīgo atlase turpināsies līdz 2011. gada 31. martam.

Prasības pretendentiem - labas angļu valodas zināšanas (par priekšrocību tiks uzskatītas arī lietuviešu, poļu, krievu, portugāļu, spāņu, serbu, franču, arābu, ķīniešu un korejiešu valodu zināšanas),iespēja sacensību laikā uzturēties pilsētās, kurās notiks čempionāta spēles,interese par basketbolu, entuziasms, gatavība uzņemties izaicinājumus un palīdzēt,iespēja piedalīties apmācību semināros Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Kandidātiem līdz 31. martam jāaizpilda pieteikuma formas, norādot vienu no darbības laukiem, kur viņa/viņas prasmes un zināšanas varētu palīdzēt čempionāta rīkošanā. No brīvprātīgo vidus tiks izraudzīti dalībkomandu atašeji, sekretariāta un preses dienesta palīgi. Visi apstiprinātie kandidāti tiks personīgi informēti līdz 2011. gada 20. aprīlim.

Pieteikuma formas atrodamas čempionāta un LBS mājas lapā.

Kopumā čempionātam nepieciešami 200 brīvprātīgie - apmēram pa 50 cilvēkiem Liepājā un Valmierā un 100 - Rīgā.

FIBA U19 pasaules čempionāts basketbolā vīriešiem notiek 10. reizi un ir 2011. gada ievērojamākais Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotais pasākums. Turnīrā var piedalīties 1992. gadā dzimuši un jaunāki spēlētāji. Latvijā šāda mēroga pasaules basketbola turnīrs tiks rīkots pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!