Foto: F64
Latvijas izlases hokejisti pasaules čempionāta izšķirošajā mačā nospēlējuši ļoti sekmīgi un Kasparam Saulietim atlicis tikai mest ripas vārtos, pēc cīņas izteicās uzbrucējs.

Kā ziņots, izšķirošajā mačā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta A divīzijā svētdien Latvijas izlase ar 4:1 pārspēja Austriju. Divus vārtus šajā cīņā guva tieši Saulietis.

"Partneri nospēlēja lieliski. Man atlika tikai noticēt saviem spēkiem un mest iekšā [ripas vārtos]," pēc mača stāstīja Saulietis. "Jā, šī bija mana labākā spēle Latvijas izlases rindās, bet nevar neatzīmēt partnerus. Spēle bija grūta, varbūt ne īpaši skatāma, daudz cīņas, bet galvenais, ka izpildījām uzdevumu. Noteicošais šajā mačā bija raksturs - kas vairāk gribēs, tas uzvarēs."


"Austrieši labi sāka spēli, bet viņiem mazliet nepaveicās. Mēs gājām daudz uz vārtiem, bijām mērķtiecīgi un tad divi gūti vārti, pēc kā bija vieglāk spēlēt," uzsvēra uzbrucējs.

"Domāju, ka šajā čempionātā mēs bijām labāka komanda nekā pagājušajā gadā. Bijām labāk fiziski gatavi, visi cīnījās un tas, ka nesanāca ar dāņiem ir drīzāk nospiedums no mača ar somiem," atzina hokejists. "Tas, ka nākamgad ir cits formāts, mums nāks par labu, jo mēs cīnāmies katru maču. Viss būs kārtībā."

Runājot par nākamo sezonu Saulietis atzina, ka nekas vēl nav zināms.

"Viss ir runu līmenī. Somijā ir baigi grūti ar naudām. Ja ir mazs atalgojums un dārga dzīve, nevar galus savilkt," stāstīja uzbrucējs, kurš pagājušos sezonu aizvadīja Somijas čempionāta komandā Hāmēnlinnas HPK.

A divīzijā Latvijas izlase spēlēs arī nākamajā pasaules čempionātā, kas notiks Zviedrijā un Somijā. Tā būs jau 16.reize pēc kārtas, kad Latvija sacentīsies spēcīgāko komandu vidū.

Uz pasaules čempionāta pirmo divīziju izkrita Austrija un Slovēnija. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!