Foto: DELFI
Lai gan Eiropas vīriešu basketbola čempionāta organizatori bija brīdinājuši, ka biļetes Šauļos, kur spēlēs Latvijas izlase, būs grūti nopirkt, tomēr portāls "Delfi" pārliecinājās, ka biļetes ir brīvi pieejamas.

Vēl otrdien Šauļu arēnas kasē brīvi varēja iegādāties biļetes, kuru cena svārstījās no 179 litiem līdz 249 litiem (36,5 – 50,8 lati). Biļetes pieejamas uz visām vienas dienas spēlēm.

Kā norādīja kases darbinieces, pēdējās dienās biļetes pērkot, bet ažiotāžu nemanot. Darbinieces gan nemācēja teikt, cik daudz biļešu vēl ir palicis, jo to sistēmā nevarot redzēt. Tāpat nav zināms, cik biļešu ir pārdots.

Šauļu pilsētā liela ažiotāža saistībā ar gaidāmo "Eurobasket 2011" nav manāma, vien pirmdienas vakarā ielas bija pilnas ar cilvēkiem, turot rokās basketbola bumbas. Tas bija saistīts ar organizatoru rīkoto pasākumu, uzstādot jaunu Ginesa rekordu basketbola bumbas driblēšanā.

Portālam "Delfi" Lietuvas iedzīvotāji teica, ka lielākā ažiotāža manāma Viļņā un Kauņā, kur ielas "mudžot no basketbola bumbām un "Eurobasket" reklāmām".

Pie Šauļu jaunās arēnas vēl risinās pēdējie sagatavošanās darbi, bet pie arēnas gatavībā ir speciālā fanu zona – lielais ekrāns, uz kura rādīs spēlēs, alus tirdzniecības vietas, skatuve, utt.

Latvijas basketbola izlase Šauļos ieradās pirmdien, bet pirmo treniņu spēļu arēnā aizvadīs otrdien vakarpusē. Trešdien Latvijas izlasei pirmā spēle Eiropas čempionātā – pret zvaigžņoto Francijas izlasi. Spēles sākums 17:45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!