Foto: F64
Ceturtdienas spēlei ar Lielbritānijas izlasi, kas notiks "Arēnā Rīga", gatavas spēlēt visas 15 Latvijas valstsvienības basketbolistes, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas sieviešu valstsvienības pēdējos treniņos ar pilnu jaudu iesaistījušās sagatavošanās posmā traumas ārstējušās Zane Eglīte un Santa Dreimane. Atlikušajās divās pārbaudes spēlēs – ceturtdien plkst.19.30 ar Lielbritāniju, sestdien plkst.17 ar Slovākiju – ir jātiek skaidrībā par viņu iespējām palīdzēt komandai. Vienlaikus tiks slīpētas sadarbības uzbrukumā un taktiskās iestrādes aizsardzībā.

Pārbaudes spēles reglaments neliedz izmantot vairāk par 12 basketbolistēm, tāpēc šovakar ierindā būs visas 15 spēlētājas: Elīna Babkina, Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte, Anete Klintsone, Gunta Baško, Santa Dreimane, Liene Priede, Zane Jākobsone, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Karlīna Nīmane, Kristīne Vītola, Ieva Kubliņa, Liene Jansone un Zane Tamane.

Lielbritānijas izlase austrāliešu trenera Toma Mahera vadībā pērn Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā apsteidza Slovākijas, Ukrainas, Vācijas izlases un tagad gatavojas debijai finālturnīrā. "Mums jāturpina progresēt kā komandai, jo nevaram cerēt uz superzvaigznēm, kas atnāks un mūs izglābs," treneris neslēpj savu moto.

Pirms nepilnām trim nedēļām Gilfordas starptautiskā turnīra pēdējā spēlē Latvijas valstsvienība zaudēja Lielbritānijas izlasei ar 64:67. Toreiz latvietes ļoti neveiksmīgi aizvadīja pirmo puslaiku (21:40), toties otrajā gandrīz panāca sāncenses. Mājinieces spēlēja bez savas savainotās līderes Džo Līdhema, kura Rīgā būs atgriezusies ierindā. "Pretinieces Rīgā varētu būt stiprākas, bet arī mēs būsim sagatavojušies labāk. Paskatīsimies, kā tiks izpildīti taktiskie uzdevumi un kā meitenes pielāgosies pretinieču sagādātajiem pārsteigumiem," norāda Latvijas komandas treneri

Iepriekš Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros Latvijai divas reizes nācies tikties ar Anglijas izlasi – 1995.gadā Ankarā anglietes uzvarētas ar 87:43, 1997.gadā Slovensko Koņicē - ar 79:65.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!