Foto: F64
Latvijas šķēpmetējs Ainārs Kovals sestdien, 23.augustā, XXIX Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnīja sudraba godalgu, bet Atēnu olimpisko spēļu vicečempions Vadims Vasiļevskis palika devītais.

imageFoto galerija

Tādējādi Latvija Pekinas olimpiskajās spēlēs ir izcīnījusi pilnu olimpisko medaļu komplektu - piektdien par olimpisko čempionu BMX braukšanā kļuva Māris Štrombergs, bet otrdien svarcelšanā svara kategorijā virs 105 kilogramiem bronzu ieguva Viktors Ščerbatihs.

Kovals savā pēdējā mēģinājumā sasniedza jaunu personisko rekordu 86,64 metri, bet par olimpisko čempionu ar jaunu olimpisko rekordu - 90,57 metri - kļuva norvēģis Andreass Torkildsens. Norvēģis, kurš bija līderis jau pēc pirmā mēginājuma, piektajā mēginājumā sasniedza savu sezonas labāko rezultātu un par 40 cm laboja leģendārā Jana Železnija olimpisko rekordu.

Bronzas medaļa tika somam Tero Pitkameki, kurš pēdējā mēģinājumā sasniedza rezultātu 86,16 metri, tomēr Kovalu nobīdīt no goda pjedestāla otrā pakāpiena nespēja.

Pirmajā mēģinājumā Kovala rezultāts bija 79,45 metri, bet Vasiļevskim - 76,75 metri. Tie bija abi sliktākie rezultāti starp tiem, kuri tika ieskaitīti.

Otrajā mēģinājumā Kovals sasniedza savu sezonas labāko rezultātu 82,63 metri, kas tobrīd deva piekto vietu. Vasiļevskim otrais mēģinājums arī padevās labāks, taču kritienā viņš ar roku pārsniedza sektora līniju, līdz ar to viņa mēģinājums netika ieskaitīts.

Trešajā mēģinājumā Kovala rezultāts bija nedaudz sliktāks kā otrajā mēģinājumā - 82,28 metri. Vasiļevskis trešajā mēģinājumā šķēpu raidīja 81,32 metri, kas tobrīd bija tikai astotais rezultāts. Tomēr vēlāk tālāk šķēpu raidīja soms Tēmu Virkala, tādējādi Vasiļevskis netika astotniekā un viņam sacensības bija beigušās.

Ceturtajā mēģinājumā Kovala rezultāts bija sliktāks (78,98 metri), un arī piektajā viņš savu rezultātu neuzlaboja (80,65 metri).

Sestajā mēģinājumā savu rezultātu uzlaboja krievs Iļja Korotkovs, tobrīd nobīdot Kovalu uz septīto vietu. Tomēr uzreiz pēc viņa meta Kovals, kurš teicami izpildīja savu pēdējo mēginājumu un par 69 cm laboja savu personisko rekordu, izcīnot sudraba godalgu!!!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!