Foto: AFP/Scanpix
Slovākijas hokejisti pirmdien ar uzvaru pabeidza dalību 2011.gada pasaules čempionātu – Bratislavā savu līdzjutēju priekšā slovāki ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) pieveica Dānijas valstsvienību.

Slovākijai tā bija tikai otrā uzvara pasaules čempionāta sešās spēlē, un noslēguma kopvērtējumā mājinieki ieņem tikai devīto vai desmito vietu, lai gan pirms čempionāta viņi bija vieni no kandidātiem uz medaļām. Interesanti, ka slovāki tādējādi pasaules čempionātu savās mājās iesāka un pabeidza ar uzvarām, bet pārējās spēlēs piedzīvoja zaudējumus.

Lai gan dāņi pirmie guva vārtus mačā, Slovākija ātri pārņēma iniciatīvu un mājinieku uzvara šaubas neradīja. Slovākijai vārtus guva Jozefs Štumpels, Miroslavs Šatans, Marians Hosa un Ričards Zednīks. Dānijai vienīgos vārtus guva Madss Kristiansens.

Šī bija pēdējā spēle valstsvienībā Slovākijas izlases kapteinim Pavolam Demitram, kurš jau bija paziņojis par karjeras beigšanu izlasē.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='slovakija'; $t2='danija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!