Foto: Reuters/Scanpix
Slovēnijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas augusta beigās sāksies Lietuvā, nevarēs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Bostjans Nahbars.

Nahbars jau ilgāku laiku cīnās ar potītes savainojumu, tomēr, cerībā uz spēlēšanu "Eurobasket 2011", viņš pievienojās Slovēnijas izlasei un uzsāka gatavošanos ar visiem kopā. Tomēr tagad basketbolistam nākas atzīt, ka savainojums ir pārāk nopietns, lai varētu spēlēt Lietuvā.

"No visas sirds atvainojos Slovēnijas līdzjutējiem, taču jāsaka, ka potītes traumas dēļ nevarēšu spēlēt "Eurobasket 2011"," saka Nahbars. "Pirmdien treniņā sāpes un uztūkums potītes rajonā bija tik spēcīgs, ka nācās veikt padziļinātu pārbaudi. Pēc sarunas ar ārstiem nolēmām, ka labāk būs, ja veiksim operāciju."

"Tas nozīmē, ka nespēšu turpināt gatavošanos turnīram. Operācija ir nepieciešama, jo savādāk varētu kļūt vēl sliktāk," piebilda Nahbars.

Slovēnijas izlases galvenais treneris Božidars Maljkovičs atzina, ka Nahbara zaudējums ir būtisks valstsvienībai, jo "viņš ir ļoti pieredzējis un grūti atrast viņam aizvietotāju". Maljkovičs piebilda, ka tuvākajos treniņos plāno piesaistīt vairākus U-20 izlases basketbolistus.

"Eurobasket 2011" finālturnīrā priekšsacīkstēs D grupā Slovēnijas pretinieki būs Krievijas, Gruzijas, Bulgārijas, Ukrainas un Beļģijas basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!