Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps atzinīgi vērtē sieviešu valstsvienības iespēto Eiropas čempionātā (EČ) Polijā, kur komanda izcīnīja 8.vietu.

Izlasei iezīmētais mērķis - iekļūt ceturtdaļfinālā - bija grūti sasniedzams, un vajadzēja rēķināties arī ar iespēju komandai neizkļūt no grupas, sarunā teica Šneps. Izcīnīt vietu Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijā vairāk bija sapnis izlases basketbolistēm, bet kādam to pieprasīt no viņām nebija pamata, paskaidroja LBS ģenerālsekretārs. Viņš uzskata, ka zaudējums EČ ceturtdaļfinālā Krievijai bija Latvijas izlases spēlētājām smags trieciens, kas psiholoģijas dēļ atstāja iespaidu uz visām nākamajām spēlēm.

"Latvijas izlase ļoti labi nospēlēja," uzsvēra Šneps. "Šīs meitenes ir personības Latvijas sportā," viņš piebilda.

Par sieviešu izlases turpmāko darbību LBS lems 12.jūlijā ieplānotajā valdes sēdē, kad tiks uzklausīta valstsvienības vadība un izvērtētas atskaites. Tad varētu arī ieskicēt aptuvenu turpmāko plānu jauna galvenā trenera izvēlē - vai aicināt ārzemnieku, vai Latvijas speciālistu, paskaidroja Šneps.

Jau ziņots, ka pēc sestdien Lodzā piedzīvotā zaudējuma pret Lietuvu Latvijas izlase EČ noslēdza 8.vietā. Lai pretendētu uz olimpisko ceļazīmi, vajadzēja izcīnīt vismaz 5.vietu.

Pēc spēles ar Lietuvu par karjeras noslēgšanu valstsvienībā paziņoja izlases 31 gadu vecā kapteine Gunta Baško, un uz galvenā trenera amatu vairs nepretendēs Georgs Dikeulaks. Līgums par darbu izlasē Dikeulakam beidzās EČ izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!