Foto: AFP/Scanpix
Pasaules čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva Somijas hokeja izlase, kas ar 4:1 (0:0, 4:1, 0:0) pieveica Norvēģijas valstsvienību.

Tagad pusfinālā somi tiksies ar Krieviju vai Kanādu, kuras savstarpējo spēli aizvadīs ceturtdienas vakarā.

Lai gan spēles sākumā diezgan ievērojams pārsvars bija Somijas hokejistiem, pirmā perioda otrajā pusē norvēģi, izmantojot pretinieku noraidījumus, izlīdzināja cīņas gaitu. Pirmajā periodā vārti tā arī netika gutie, bet komandas izdarīja pa 14 metieniem pa pretinieku vārtiem.

Somijas hokejisti fantastiski izmantoja savas iespējas otrajā periodā, kad izdarīja deviņus metienus un guva četrus vārtus. Tiesa, sākumā ceturtajā minūtē Kens Andrē Olimbs eleganti realizēja piešķirto "bullīti", izvirzot norvēģus vadībā un radot intrigu mačā.

Tomēr norvēģu prieki nebija ilgi. Jau pēc divām minūtēm somiem vajadzēja dažas sekundes, lai realizētu vairākumu, un Jarko Imonens izlīdzināja rezultātu. Devītajā minūtē Tuomu Rūtu vairākumā jau vadībā izvirzīja Somiju, bet 16.minūtē Imonens pēc līdzīgas izspēles guva savus otros vārtus mačā. Pusotru minūti pirms otrā perioda beigām ceturtos vārtus somiem, apspēlējot pretinieku aizsargu, guva Jani Lajunens.

Pēdējā periodā komandas vārtus vairs neguva, lai gan abām komandām bija vairākas labas izdevības. Mača izskaņā norvēģi pat nomainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, taču arī tas nelīdzēja. Norvēģi mačā tika uzskatīti par pastarīšiem, tomēr visā spēlē tieši norvēģi bija aktīvāki - metienos Norvēģijai bija pārsvars 38:34.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='norvegija'; $t2='somija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!