Latvijas sieviešu basketbola izlases centra spēlētāja Zane Tamane Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā labprātāk tiktos ar Franciju nevis Krieviju. Savukārt Liene Jansone pēc zaudējam Spānijai bija noskaņota kareivīgāk, sakot, ka „ņemsim to, kas nāks pretī”.

Gan Tamane, gan Jansone atgādināja divu gadu senu pagātni, kad Latvijas basketbolistes iepriekšējā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā uzvarēja tieši Franciju.

Atgādinām, ka Latvijas basketbolistes pirmdien Eiropas čempionāta E grupas pēdējā spēlē ar 60:67 zaudēja pašreizējai Eiropas vicečempionei Spānijai, E grupā ieņemot trešo vietu. Tagad ceturtdaļfinālā ceturtdien Latvija tiksies ar F grupas otro spēcīgāko komandu – Franciju vai Krieviju.

imageFoto galerija

„No visām kļūdām, ko esam pieļāvušas, ir jāmācās, jo tieši nākamā spēle tagad ir ļoti svarīga. Ceru, ka psiholoģiski grūti nebūs saņemties. Varbūt tieši vairāk tagad būs motivācija saņemties uz šo spēli,” pēc zaudējuma Spānijai vortālam „Delfi Sports” teica Tamane. „Jācīnās smagi būs ar abām no šīm komandām. Francija jau mūs gaida, jo pirms diviem gadiem Itālijā viņas uzvarējām tieši ceturtdaļfinālā. Nezinu, vai vēsture atkārtosies, to jau redzēs. Domāju, ka labāk un izdevīgāk būtu spēlēt pret Franciju, jo Krievijai ir daudz garo spēlētāju un viņas to prot izmantot.”

Runājot par ceturtdaļfināla iespējamām pretiniecēm, Jansone atklāja, ka Francijas basketbolistes tieši vēlas tikties ar Latviju, lai revanšētos par divus gadus seniem notikumiem.

„Ņemsim, kas nāks pretī. Pret Franciju mums jau ir pieredze. Francijā, kur spēlēju, meitenes nevarēja sagaidīt, kad brauks uz Latviju, un viņas vēlas tieši tikties ar Latviju, jo viņām vēl atmiņā ir Itālija [iepriekšējais Eiropas čempionāts]. Viņas vēlas revanšēties, bet mēs jau tā neļausimies,” vortālam „Delfi Sports” teica Jansone. „Gribas tikt tajā četriniekā. Atkal jāaizmirst šī spēle un jādomā par nākamo. Šodien [pirmdien] jau vairāk nospēlējām kā komanda nekā pret Slovākiju.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!