Foto: F64
Latvijas basketboliste Zane Tamane pēc dramatiskas uzvaras priekšsacīkšu pēdējā spēlē atzina, ka ticējusi uzvari arī tajā brīdī, kad komanda zaudēja ar 15 punktiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Jau ziņojām, ka pirmdien Latvijas sieviešu basketbola izlase sēlē pret Horvātiju trešās ceturtdaļas vidū zaudeja ar 38:53, bet atspēlēja šo deficītu un uzvarēja ar 67:61 uzvarēja Horvātiju. Latvijai tā bija otrā uzvara EČ un pēc tās komanda nodrošināja iekļūšanu nākamajā kārtā.


Tamane uzskata, ka grūtajā brīdī panākuma ticējusi visa komanda. "Es vismaz ticēju, centos daudz neskatīties uz tablo. Vienkārši spēlēju no sirds un tad arī viss notika."

Basketboliste atzina, ka komandai atspēlēties palīdzēja "gribasspēks", un tajā brīdī svarīgi bija "nocīnīties aizsardzībā, paņemt bumbas pie groziem". "Spēlēt kā komandai. Tā mēs arī darījām."

Tamane piebilda, ka komandai nākamajām spēlēm spēka "vajadzētu pietikt". "Uzvaras dod papildus enerģiju, turklāt vēl fani - lielu atbalstu jutām. Tas jau arī palīdz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!