Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks krievu masu medijiem izteicies, ka pašreizējo valstsvienības treneru liktenis vēl nav izlemts, bet viennozīmīgi izlasi netrenēs ārzemnieks.

Krievijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionātā Bratislavā spēlē par trešo vietu tiksies ar Čehiju, un tikai pēc čempionāta KHF lems, vai turpināt sadarbību ar galveno treneri Vjačeslavu Bikovu un viņa palīgiem.

"Vajag redzēt, kāds būs iznākums. Tāpēc, ka jau šobrīd ir jādomā par treneriem, kas vadīs komandu Olimpiādē [2014.gadā Sočos]. Vai nu paliek šie paši, vai jāmeklē jauni," saka Tretjaks.

Leģendārais vārtsargs kategoriski izteicās par iespēju piesaistīt ārzemju speciālistu. "Es neesmu leģionāru piekritējs. Tāpēc, ka cilvēkam ir pavisam savādāka domāšana, viņiem nav krievu gara. Es būšu kategoriski pret leģionāru. Es vispār esmu pret leģionāriem. Es esmu par krieviem."

"Man nekas nav pret spēlētājiem-leģionāriem, piemēram, kā Jāgrs. Tādi dod mirdzumu mūsu čempionātam [Kontinentālajai hokeja līgai]. Bet treneris... KHL tā jau ir pārāk daudz ārzemnieku, bet savējiem neļaujam attīstīties. Tagad arī četri somu treneri atnāca. Agrāk mēs paši viņus mācījām, kā jāspēlē, bet tagad šīs mazās zemes cilvēki mācīs mūs. Daudz treneru ir no Čehijas... Un kur ir mūsējie? Vajag pārvērtēt attieksmi un ticēt savējiem," piebilda Tretjaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!