Sensacionāli Eiropas čempionāta finālā piektdien iekļuva Turcijas sieviešu basketbola izlase, kas līdz šim ne reizi EČ nebija tikusi augstāk par astoto vietu.

Pēc negaidītās iekļūšanas Eiropas čempionāta pusfinālā turcietes turpināja pārsteigumus un piektdien pusfinālā dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 68:62 pieveica Franciju, gāžot francūzietes no Eiropas čempionu troņa.

Finālā svētdien Turcija tiksies ar Krieviju, kas pusfinālā ļoti viegli ar 85:53 apspēlēja Čehiju.

Turcijas basketbolistes bija tuvu uzvarai arī pamatlaikā, taču nenosargāja trešās ceturtdaļas beigās iegūto deviņu punktu pārsvaru. Divas minūtes pirms mača beigām Birsela Vardarli ar fantastisku trīspunktu metienu uzbrukuma pēdējā sekundē panāca Turcijai "+4", taču Emīlija Gomī un Dženifera Digbo ar tālmetieniem pietuvoja uzvarai jau Franciju – 60:58. Izlīdzinājumu pamatlaikā Turcijai panāca Vardarli, kura caurgājienā atkal ar neiedomājamu metienu guva grozu.

Pagarinājuma otrās minūtes sākumā Gomī izvirzīja Franciju vadībā 62:61, taču tie francūzietēm, kā izrādījās, bija vienīgie punkti pagarinājumā. Isila Albena ar tālmetienu panāca 64:62, bet Nevinas Kristenas Nevlinas pustālais 23 sekundes pirms pamatlaika beigām praktiski nodrošināja Turcijai uzvaru. Pēdējās sekundēs Nevrije Jilmaza vēl iemeta divus sodiņus, nodrošinot Turcijai iekļūšanu finālā – 68:62.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!