Foto: LETA
U-19 pasaules čempionātu basketbolā atklās pašreizējais Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) prezidents Ivans Mainīni, informē turnīra organizatoru preses dienests.

Mainīni ir vienpadsmitais FIBA prezidents. Savas basketbola karjeras laikā viņš bijis gan treneris, gan tiesnesis - 1964. gadā, 20 gadu vecumā, Mainīni ieguva nacionālā tiesneša licenci. No 1973. līdz 1988. gadam Mainīni tiesāja starptautiskās sacensības, ieskaitot trīs Olimpiskās spēles un trīs FIBA Pasaules čempionātus, vadot 1982. un 1986. gada turnīrus starp ASV un PSRS izlasēm.

1983. gadā Mainīni no Beijī pārcēlās uz Mondevilu, kļūstot par pilsētas sporta pārvaldes vadītāju. Vēl pirms tam, 1977. gadā, viņš absolvēja Kānas Universitāti, iegūstot ģeogrāfa diplomu, bet 1993. gadā Limožā nokārtoja maģistra pārbaudījumus tiesību zinātnēs un sporta ekonomikā.

No 1984. līdz 1992. gadam Mainīni vadīja Lejasnormandijas (Basse-Normandie) basketbola līgu, savukārt 1992. gadā tika ievēlēts par Francijas basketbola federācijas prezidentu. Astoņpadsmit gadu darbu FFBB papildina sešpadsmit gadu pieredze FIBA Centrālajā valdē, četrus gadus Mainīni bija FIBA viceprezidents, trīs gadus - FIBA Europe prezidents, viņš ir Francijas Olimpiskās komitejas prezidenta padomnieks.

U-19 pasaules čempionāta atklāšanas ceremonija notiks 1.jūlijā plkst. 12:30 Liepājas atpūtas centrā "Libava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!