Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja valstsvienībai nepieciešams jauns galvenais treneris, jo Oļega Znaroka laiks izlasē ir pagājis, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" valdes loceklis Guntis Ulmanis.

Latvijas valstsvienības veikumu pasaules čempionātā Ulmanis otrdien LNT televīzijā nosauca par neveiksmīgu. Viņš arī uzskata, ka augstāku panākumu gūšanai pašreizējā situācija valstsvienībā nevar turpināties.

"Bija slikti, paldies Dievam, ka nebija ļoti slikti," Latvijas izlases iespēto Slovākijā novērtēja Ulmanis. "Domāju, ka vajag jaunu treneri. Situācija ir sevi izsmēlusi un jātaisa jauna komanda," savu skatījumu uz nākotni atklāja Ulmanis.

Ulmanis vēlētos, lai pasaules čempionāts notiktu citā laikā, jo hokejistiem ir grūti pēc smagas klubu sezonas uzreiz ielēkt izlases ratos, lai spēlētu ar lielu prieku un pašatdevi. Hokejistiem esot psiholoģiski grūti koncentrēties spēlēm valstsvienībā, lai gan viņi ir gatavi cīnīties un godam pārstāvēt savu valsti.

Ulmanis gan uzsvēra, ka hokejs ir tikai izklaide, un to nevajadzētu pārvērtēt. Viņš arī atgādināja, ka dalība nacionālajā izlasē nav naudas jautājums, bet gan iespēja pārstāvēt savu valsti.

Atzinīgi Ulmanis novērtēja Latvijas jauno hokejistu veikumu pasaules čempionātā, un tik spēcīgs sniegums ļaujot cerēt uz viņu nopietnu ieguldījumu Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā.

Jau ziņots, ka Latvijai pasaules čempionāts Slovākijā beidzās ar ieņemtu 13.vietu 16 valstsvienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!