Foto: Reuters/Scanpix
Par 2014.gada Pasaules kausa ieguvējiem svētdien Brazīlijā kļuva Vācijas izlase, kas finālmačā ar rezultātu 1:0 (0:0) pagarinājumā pieveica Argentīnas valstsvienību.

Vācijas izlasei pagarinājumā uzvaras vārtus guva Mario Gēce, garantējot tai ceturto titulu Pasaules kausā. Iepriekš Vācija Pasaules kausu izcīnījusi 1954., 1974. un 1990.gadā.

No spēles pirmajām minūtēm pārsvars bumbas kontrolē bija Vācijas izlasei, tomēr vārtu gūšanas iespējas izdevās izveidot Argentīnas izlasei. Ceturtajā minūtē sitienu no asa leņķa izdarīja argentīniešu uzbrucējs Gonsalo Igvains, bet bumba ripoja gar vārtiem. 21.minūtē Igvainam bija vēl viena iespēja, kad vācu pussargs Bastians Švainštaigers rupji kļūdījās savā laukuma pusē un atdeva pretiniekam bumbu. Argentīnas uzbrucējs atkal sita garām vārtiem.

$d_id=126; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Igvains pēc brīža raidīja bumbu vārtos, tomēr tiesnesis fiksēja aizmuguri. 32.minūtē Vācijas izlasē bija vajadzīga maiņa, jo Kristofs Krāmers cieta sadursmē ar pretinieku, un viņu nomainīja Andrē Širle. Viņš pēc pāris minūtēm izdarīja ļoti bīstamu sitienu un Serhio Romero glāba komandu. Puslaika pēdējās minūtēs Vācijai bija vairāki bīstami uzbrukumi, bet pēc stūra sitiena Benedikts Hēvedess ar galvu trāpīja pa vārtu stabu.

Otrā puslaika sākumā Argentīnas izlases līderis Lionels Mesi sita, bet bumba lidoja gar vārtu stabu. Pēc argentīniešu aktīvā spēles sākuma spēles gaita atkal izlīdzinājās, taču vēlāk iespēja gūt vārtus bija Miroslavam Klozem, kura sitiens nebija pietiekami spēcīgs un argentīniešu vārtsargs Romero bumbu tvēra.

Mača 75.minūtē sitienu no distances izpildīja Mesi, bumbai lidojot nedaudz garām Vācijas vārtiem, bet vēlāk pie Argentīnas vārtiem Tonijs Kross pēc Mesuta Ēzila piespēles nespēja pārsteigt pretinieku vārtsargu ar tālsitienu.

Papildlaikā Serhio Agvero sita neprecīzi no asa leņķa, bet 97.minūtē Rodrigo Palasio mēģināja bumbu pārcelt pāri Manuelam Noieram, taču neveiksmīgi. 113.minūtē Vācijas izlasi vadībā izvirzīja Mario Gēce, kurš pēc lieliskas Andrē Širles piespēles raidīja bumbu vārtos. Spēles rezultāts vairs nemainījās un Vācijas izlase izcīnīja savu ceturto Pasaules kausu.


Portāls "Delfi" piedāvāja Pasaules kausa izcīņas fināla teksta tiešraidi, kurā var apskatīt detalizētāku mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!