Foto: PantherMedia/Scanpix
Satelīttelevīzijas uzņēmums "Viasat" un Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) šonedēļ paziņoja par partnerības atjaunošanu, piešķirot "Viasat" ekskluzīvas tiesības pārraidīt 2013. – 2015. gada FIBA un FIBA Eiropas vīriešu un sieviešu basketbola notikumus Ziemeļvalstīs, Baltijas valstīs un Bulgārijā, informē uzņēmums.

Tiesības iekļauj pārraides bezmaksas un maksas televīzijā, mobilajās ierīcēs un internetā. Latvijā gan EuroBasket čempionātu 2013. un 2015. gadā, gan 2014. gada FIBA pasaules čempionātu pārraidīs Viasat Sport Baltic un TV3.
 
Basketbola spēļu pārraižu vērotāju skaits pēdējo gadu laikā ir strauji pieaudzis. Pagājušajā gadā abus FIBA pasaules čempionātus noskatījās vairāk nekā miljards skatītāju 200 valstīs visā pasaulē.
 
Jau šobrīd satelīttelevīzijas uzņēmumam "Viasat" pieder tiesības pārraidīt Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem EuroBasket spēles, kas šogad notiks Lietuvā, kā arī Eiropas basketbola klubu turnīra Eirolīga notikumus.
 
"EuroBasket čempionāts un FIBA pasaules čempionāti ir vieni no svarīgākajiem sporta notikumiem, kas piesaista lielu skatītāju skaitu. Mēs esam jo īpaši priecīgi par iespēju rādīt šīs populārās sacensības vēl trīs gadus," atzīst "Viasat" vadītāja Ilze Zoltnere.
 
2013. gada Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem EuroBasket notiks Slovēnijā, savukārt sieviešu turnīrs notiks Francijā. 2014. gada FIBA pasaules čempionāti vīriešiem un sievietēm attiecīgi notiks Spānijā un Turcijā.
 
Baltijas skatītāji FIBA notikumus varēs vērot vai nu vietējā bezmaksas televīzijas kanālā TV3, vai arī maksas televīzijas kanālā "Viasat Sport Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!