Foto: AFP/Scanpix
Piektdien "Ziemeļamerikas duelī" šāgada pasaules hokeja čempionātā uzvarēja Kanāda, F grupas mačā ar 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspējot ASV valstsvienību.

Pirmajā trešdaļā neviens no vārtsargiem netika pārspēts, rezultāts tika atklāts tikai otrās trešdaļas piektajā minūtē, kad Maiks Komisareks guva pirmos vārtus ASV izlases labā. Pēc trim minūtēm Brents Bērnss rezultātu izlīdzināja, taču šo periodu amerikāņi noslēdza kā līderi – 14. minūtē Bleiks Vīlers pamanīja no sodīto soliņa iznākušo Džeku Džonsonu, piespēlēja viņam un Džonsons bez grūtībām izvirzīja vadībā ASV komandu – 2:1.

Līdz trešās trešdaļas sestajai minūtei kanādieši bija ne tikai vēlreiz izlīdzinājuši rezultātu, bet arī pirmoreiz šai mačā izvirzījušies vadībā ar 3:2. Vārtus guva Džons Tavaress un Džeisons Speca, kurš vienīgais no abu komandu spēlētājiem šai mačā realizēja skaitlisko vairākumu.

Tomēr 12. minūtē Dereks Stepans trešoreiz pārspēja kanādieši vārtsargu Džeimsu Reimeru un izlīdzināja rezultātu – 3:3, un ar šo neizšķirtu arī noslēdzās spēles pamatlaiks.

Pagarinājumā neviena no komandām uzvaras vārtus neguva un pienāca kārta pēcspēles metieniem. Reimers atvairīja divus metienus, bet Tajs Konklins ASV izlases vārtos nebija tik veiksmīgs - vārtu tīklā lidoja gan Džordana Eberles, gan Rika Neša raidītā ripa, un Kanāda svinēja uzvaru ar 4:3. Uzvaras vārti šai mačā skaitās Eberles kontā.

Kanādas un ASV izlases pasaules hokeja čempionātā nebija tikušās kopš 2008. gada, kad kanādieši uzvarēja savus kaimiņus ar 5:4.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='kanada'; $t2='asv'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!