Foto: F64

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc sestdien Košicē izcīnītās uzvaras ar 6:3 pār Baltkrieviju, bija apmierināts par komandas parādīto sniegumu un spēles plāna izpildīšanu.

"Šodien nospēlējām precīzi, izpildījām uzdevumu. Bija izstrādāts spēles plāns, kuru ievērojām un par procentiem 90 arī izpildījām. Ļoti labi nospēlējām vairākumā," pēc spēles Latvijas žurnālistiem sacīja Znaroks.


Atšķirībā no iepriekšējās spēles ar Slovēniju, kurā tika zaudēts ar 2:5, sestdienas spēlei Latvijas komanda bijusi gatavāka psiholoģiskā ziņā. "Pret slovēņiem mēs spēlējām nākošajā dienā pēc Dānijas, un komanda tad bija nospiedošā atmosfērā, nespēja parādīt savu spēli, pie 0:2 visi aizskrēja mest iekšā un iekrita vēl vairāk. Komandu uzmundrināt un pacelt bija grūti, tomēr mums tas izdevās," apmierināts bija Latvijas izlases treneris.

Runājot par spēles disciplīnu, bijusi grēkošana ar noraidījumu pelnīšanu, taču tā kā spēle sanākusi grūta, Znaroks nevēlējās kādu atsevišķi kritizēt vai vainot.

Spēles izskaņā Latvijas izlases treneris 30 sekunžu pārtraukumu prasījis, jo nav zinājis kāds rezultāts ir otrā spēlē starp Austriju un Slovēniju. "Mums Baltkrieviju vajadzēja uzvarēt ar trīs ripām, jo ar trīs zaudējām slovēņiem. Ņēmu pārtraukumu, jo nezināju rezultātu otrā spēlē, bez tam spēlētājiem vajadzēja atgūt spēkus un iemetienā laist tādu, kurš varētu uzvarēt," sacīja Znaroks. Pēc 30 sekunžu pārtraukuma Latvijas izlase ielaida trešos vārtus, taču jau tobrīd bija zināms, ka tam nav nekādas nozīmes, jo Austrija jau bija uzvarējusi Slovēniju.

Pret Baltkrieviju smadzeņu satricinājumu pirmajā periodā guvis aizsargs Oskars Cibuļskis, kura vietā spēlēja Jānis Andersons. Trešajā trešdaļā Cibuļskis uz vienu maiņu laukumā tomēr devās, jo tobrīd malā bija jāpaliek Arvīdam Reķim, kuram guļoties ripas ceļā tā trāpīja pa roku. Reķim gan nopietna savainojuma nav un cīņu viņš varēja pabeigt.

Pēdējā spēlē svētdien Latvijas izlasei noteikti nevarēs palīdzēt Krišjānis Rēdlihs, kuram čempionāts beidzies, savukārt jautāts par Laura Dārziņa iespējām spēlēt pret Austriju, Znaroks ieteica žurnālistiem pašiem to pavaicāt hokejistam, liekot noprast, ka šajā jautājumā treneriem un spēlētājam varētu būt atšķirīgi viedokļi.

Jau ziņots, ka svētdien uzvarot Austriju, Latvijas izlase saglabās vietu elites grupā, bet zaudējuma gadījumā tā izkritīs uz I divīziju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!