Foto: F64
Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc zaudējuma Slovēnijai pasaules čempionātā (PČ) turnīrā par palikšanu elites divīzijā, uzskata, ka izredzes saglabāt vietu labāko grupā ir mazas, taču ar spēcīgu raksturu no šīs situācijas izkļūt vēl var.

Jau ziņots, ka turnīru par palikšanu augstākajā divīzijā Latvija sāka ar kaunpilnu zaudējumu, ar 2:5 piekāpjoties Slovēnijai.


"Jābūt spēcīgam raksturam, es ceru ka komandai tas ir. Pirmkārt, puiši nedomā padoties, otrkārt aiz mums ir visa valsts. Stāvoklis ir nospiedošs, taču domāju, ka vēl var komandu pacelt. Mēģinājām jau vakar, sasaucām sapulci, taču neizdevās. Šobrīd es nezinu, kā lai sapurina komandu, taču mēģināsim kaut ko darīt," sacīja Znaroks.

Spēle pret slovēņiem zaudēta psiholoģiski, jo pārāk lielu ietekmi uz komandas sniegumui atstāja zaudējums iepriekšējā dienā pret Dāniju. "Šodienas spēli mēs zaudējām jau vakar, jo nebijām gatavojušies te spēlēt[atpalicēju turnīrā]. Komandas pietika tikai pirmajam periodam, pēc tam jau psiholoģiski vairs nevarēja. Ja pirmajā periodā būtu iemetuši, izmantojuši savus momentus, būtu citādāk. Viņi[slovēņi] nospēlēja uz pretuzbrukumiem, uzvarēja ar mūsu pašu ieročiem," norādīja treneris.

Latvijas izlase par daudz zaudējusi ripu uz zilās līnijas un nav tikusi galā ar pretinieku spiedienu. "Vajadzēja spēlēt savu spēli, taču pēc otrās ripas, kas bija izšķirošā, psiholoģiski vairs nevarēja atgūties," uzskata Znaroks. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka komanda ir psiholoģiskā bedrē, no kuras to ir grūti izvilkt.

Slovēnijas izlases galvenais treneris Matjažs Kopitars uzsvēra, ka spēle abām komandām bija ļoti svarīga. Viņš bija laimīgs par uzvaru, jo šī ir pirmā reize, kad slovēņi apspēlējuši Latviju. "Šī ir pirmā reize, kad apspēlējam kādu bijušās PSRS komandu, tāpēc mums tā ir nozīmīga diena. Jāturpina tādā pat garā un ceru, ka izcīnīsim vēl divas uzvaras," cer slovēņu treneris. Viņš piekrita, ka Latvijas izlasei ir bijis smags kalendārs un iespējams spēlētāji tāpēc bija paguruši, ko savukārt Slovēnijas izlase izmantoja.

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!