Foto: F64
Uz pasaules čempionātu brauks praktiski visi tie spēlētāji, kuri piedalījās Latvijas hokeja izlases otrajā pārbaudes spēlē ar Slovākiju, intervijā portālam "icebox.lv" pastāstīja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā ziņots, sestajā pārbaudes cīņā Latvijas izlase pirmdien ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica Slovākijas valstsvienību, sagatavošanas ciklu noslēdzot ar pieciem izcīnītiem panākumiem.

"Puiši nospēlēja neslikti. Sastāvs vairāk vai mazāk bija noskaidrojies jau pirms šīs spēles," pastāstīja Znaroks. "Tagad zem jautājuma zīmes ir viens cilvēks, bet vairāk vai mazāk tieši spēlētāji, kas piedalījās šajā mačā, brauks uz Vāciju."

"Mums bija jāuzvar jau pirmajā spēlē, tomēr pat priecājos, ka tajā zaudējām. Pēdējā spēle parādīja, ka pie teicamas pašatdeves un spēles plāna izpildes varam sasniegt labu rezultātu," teica Znaroks.

Kā ziņots, vienīgo zaudējumu sagatavošanās ciklā Latvijas izlase piedzīvoja svētdien Slovākijai, kad nenoturēja trīs vārtu pārsvaru un zaudēja ar 3:4.

"Mums sastāvā lielas problēmas ir ar aizsargiem. Puiši jauni, pieļāva divas kļūdas un tās noslēdzās ar diviem zaudētiem vārtiem," Znaroks par vienīgo zaudējumu paniku netaisa. "Jau baidījos, ka daudzās uzvaras var nospēlēt par sliktu, tāpēc labi, ka pirmajā spēlē zaudējām."

Kā ziņots, otrajā spēlē ar Slovākiju pirmajā maiņā spēlēja Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs un Aleksandrs Ņiživijs. Otrajā maiņā cīnījās Guntis Galviņš, Māris Jass, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums. Trešajā maiņā laukumā devās Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš, bet ceturtajā maiņā spēli uzsāka Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs, Juris Štāls, Sergejs Pečura un Gints Meija.

Kā rezervists cīņai tika pieteikts Kaspars Saulietis, kurš gan jau otrās trešdaļas sākumā pirmoreiz devās laukumā, spēlējot Ginta Meijas vietā, bet vēlāk viņš spēlēja Štāla vietā.

Tāpat otrajam mačam pēc kārtas netika pieteikts aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, tomēr Znaroks uzsvēra, ka viņam vēl ir cerības piedalīties pasaules čempionātā.

"Jerofejevam ir pleca mikrotrauma. Ārsti strādā un domāju, ka līdz pasaules čempionātam viņš būs gatavs," teica Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, pēdējos trijos mačos traumas dēļ nepiedalījās vēl viens aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

Znaroks piebilda, ka līdz pasaules čempionātam vēl jāpiestrādā pie vairākuma izspēles. "Fiziski esam gatavi, taktiskajā ziņā vairāk vai mazāk ari. Tāpat neslikti puiši spēlē mazākumā. Slovākijā ar daudzajiem noraidījumiem mums tiesneši ļāva to pārbaudīt."

Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23.maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8.maijā, tiekoties ar Šveices komandu.

Video: icebox.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!