Foto: AFP/Scanpix
Svētdien ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) uzvarot Šveices hokeja izlase, Zviedrijas valstsvienība izcīnīja tiesības spēlēt šāgada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Gandrīz pusi pirmā perioda Šveices izlase aizvadīja, spēlējot skaitliskajā mazākumā – astoņas minūtes šveicieši spēlēja četratā pret pieciem zviedriem, taču vārtus nezaudēja.

Arī otrais periods pagāja bez vārtu guvuma, un Šveices izlase nopelnīja tikai vienu noraidījumu, kamēr zviedri – divus, taču spēles raksturs no tā nemainījās, abas komandas spēlēja salīdzinoši mierīgi, neskatoties uz to, ka Šveices izlase vēl saglabāja cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pirmie vārti šai mačā tika gūti pēc nospēlētām 47 minūtēm un 47 sekundēm, kad Leonardo Dženoni Šveices izlases vārtos pārspēja Mikaēls Beklunds.

Sākoties spēles pēdējai minūtei, šveicieši nomainīja Dženon pret sesto laukuma spēlētāju, un zviedri izmantoja izdevību, raidot ripu tukšajos Šveices izlases vārtos – 2:0. Patiesībā ripa nešķērsoja vārtu līniju, jo tai ceļā Šveices izlase uzbrucējs Žiljēns Šprungers, sargājot savas komandas vārtus, izmeta nūju, bet tiesnesis ieskaitīja vārtu guvumu Mikaēlam Beklundam.

Zviedrijas izlase nav izlaidusi ceturtdaļfinālu pasaules čempionātā kopš 1992. gada, bet pēdējoreiz ārpus labāko septītnieka Zviedrija bija tālajā 1937. gadā.

Šveice praktiski ir zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, jo pēdējā spēlē F grupā tai ir jāuzvar ASV un jācer, ka Norvēģija zaudēs Francijai.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='zviedrija'; $t2='sveice'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!