Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase pirmdien izcīnīja pirmo uzvaru šāgada pasaules čempionātā C grupā, ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspējot Austrijas valstsvienību.

TV3 Play

Pirmajā periodā austrieši vairāk centās atklāt rezultātu, par ko liecina izdarīto metienu statistika – 11 pret 9 Austrijas izlases labā, un zviedriem nenācās viegli. Iesākoties pēdējai trešdaļas minūtei, uz tablo joprojām bija divas nulles, taču periodu kā līderi noslēdza zviedri – 21 sekundi pirms beigu signāla Niklass Pēršons izvirzīja Zviedrijas izlasi vadībā - 1:0.

Uz otrajiem vārtiem bija mazāk jāgaida, tos otrās trešdaļas sestajā minūtē guva tas pats Niklass Pēršons, bet trešās trešdaļas sākumā Magnuss Pājarvi realizēja skaitlisko vairākumu, gūstot pēdējos vārtus šai spēlē – 3:0.

Tādējādi Zviedrijas izlase svinēja savu pirmo uzvaru šai čempionātā, jo atklāšanas mačā tā negaidīti zaudēja Norvēģijai, bet Austrijas izlasei šis bija otrais zaudējums – pirmajā mačā austrieši ar 1:5 piekāpās ASV.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='zviedrija'; $t2='austrija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!