Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pēc valstsvienības pirmdien piedzīvotā zaudējuma Eiropas čempionāta spēlē pret Spāniju atteicās runāt ar masu medijiem un izvairījās no jebkāda veida kontakta ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

imageFoto galerija

Zvirgzdiņš neieradās uz pēcspēles preses konferenci un arī vēlāk nerunāja ar žurnālistiem. Preses konferencē Latviju pārstāvēja cits mūsu izlases treneris Hulians Martiness Almans un basketboliste Sabīne Niedola.

Vēlāk, vēršoties pie Latvijas izlases vadības, atsaucība šajā jautājuma netika rasta, bet Zvirgzdiņš bija devies jau uz komandas autobusu. Kā pastāstīja izlases direktors Edgars Buļs, galvenajam trenerim nav obligāti jāierodas uz preses konferenci, to var darīt arī kāds no viņa asistentiem.

"Zvirgzdiņš ir pieaudzis cilvēks un zina, ko dara," sacīja Buļs.

Treneris Almans gan skaidroja, ka pirms spēles jau bija zināms, ka viņš nāks uz preses konferencei un te nav nekā īpaša. Tāpat komandas vadība iemeslus nepaskaidroja, kāpēc Zvirgzdiņš nav ieradies pie žurnālistiem, bet pēc vairāku apkalpojošā personāla izteicieniem varēja noprast, ka treneris bijis ļoti dusmīgs un neapmierināts ar spēles iznākumu.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien ar zaudējumu noslēdza Eiropas čempionāta otrā posma sacensības, E grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 60:67 piekāpjoties Spānijas nacionālajai valstsvienībai.

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka turnīra ceturtdaļfinālā Ainara Zvirgzdiņa vadītā komanda tiksies ar F apakšgrupas otru spēcīgāko valstsvienību, kas būs vai nu Krievija, vai Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!