Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" centra pozīcijas spēlētājs Tako Fols atklājis, ka smadzeņu satricinājums, kas piespiedis viņam izlaist vairākas spēles, gūts, atsitot galvu pret griestiem, ziņo portāls "masslive.com".

Senegālā dzimušais basketbolists pēdējos četrus gadus pavadīja Centrālfloridas Universitātes basketbola komandā, vidēji spēlē izceļoties ar 11,0 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām. Lai gan Folu neviena komanda neizvēlējās 2019. gada draftā, viņš vasarā noslēdza divvirziena līgumu ar Bostonas "Celtics" komandu.

Tomēr līgas garākais spēlētājs nespēja piedalīties vairākās kluba pārbaudes spēlēs pirms sezonas, jo bija guvis smadzeņu satricinājumu.

Fols žurnālistiem skaidroja, ka pēc treniņa Filadelfijas "76ers" komandas "Wells Fargo Center" arēnā mazgājis rokas un nav ievērojis tur esošos "zemos griestus". Basketbolists pret tiem atsitis galvu, bet sākotnēji nav padomājis, ka trieciens bijis būtisks. Fols todien pat piedalījies vēl vienā treniņā, kā arī pārstāvēja "Celtics" komandu labdarības pasākumā, kurā bērniem tika mācīta peldētprasme.

Tomēr dienu vēlāk viņš pamodies ar sliktu pašsajūtu, kuras dēļ Folam bijis nepieciešams sekot NBA smadzeņu satricinājumu protokolam.

Centra pozīcijas basketbolists trešdien piedalījās komandas treniņā pirms sezonas atklāšanas spēles, kurā Bostonas vienība piekāpās Filadelfijas "76ers", tomēr vēl nav saņēmis atļauju atgriezties uz laukuma oficiālā spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!