Foto: Publicitātes foto

Anglijas pēc spēka sestās futbola līgas - "Conference South" - kluba "Farnborough" spēlētāji nomainījuši vārdus un tagad komandā spēlēs Pele, Zinedins Zidāns, Lionels Mesi, Francis Bekenbauers un citi, vēsta britu mediji.

"Farnborough" pavasarī tika ierosināta maksātnespēja, taču vasaras laikā klubam tika atrasts pircējs un komanda ir saglabāta, raksta BBC. Taču sponsoru līgums ar totalizātoru kompāniju "Paddy Power", kas noslēgts uz sešiem gadiem un kura summa rakstāma ar sešām nullēm, paredz, ka "Farnborough" pamatsastāva spēlētāji nomainīs uzvārdus un pasaulslavenu futbolistu vārdiem. Tādējādi komandā spēlēs Maradona, Pele, Bekenbauers, Gerijs Linekers, Zidāns, Deivids Bekhems, Johans Krujfs, Lotārs Mateuss, Kafu, Paolo Maldīni, vārtus sargās Gordons Benkss, bet treneris Spensers Dejs turpmāk sauksies Žozē Mourinju.

Treneris ir pajokojis, ka viņa komanda sastāva ziņā ir pārspējusi jebkuru citu pasaules futbola klubu, un "Maradona" ar "Peli" pat esot saplēsušies par to, kuram tiks 10. spēlētāja numurs. Pie tā beigās tika Maradona.

"Visiem ir jautri," saka Dejs-Mourinju. "Klubam tas ir pievērsis lielu uzmanību, tāpat šā līmeņa futbolam un mūsu sabiedrībai kopumā. Finansiālā situācija klubā bija smaga, bet mūsu darbs ir uzvarēt spēlēs un izklaidēt publiku. Sponsoru piedāvājums bija lieliska izdevība izvairīties no bankrota un ieguvumi atsvēruši zaudējumus mērogā 1000:1."

Līgas vadība pagaidām atsakās komentēt situāciju ar futbolistu vārdu maiņu.

Kā norāda britu mediji, vārda maiņa Lielbritānijā maksā 10 mārciņas, taču persona, kas nomainījusi vārdu, paraksta dokumentu par to, ka pilnībā atsakās no sava iepriekšējā vārda izmantošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!