Foto: AFP/Scanpix
Venecuēlas distanču slēpotājs Adrians Solano, kurš pasaules čempionātā izcēlās ar neatlaidību un apņēmību, nevis ar labajām slēpošanas prasmēm, saņēmis piedāvājumu trenēties pie Krievijas treneriem, raksta portāls "rsport.ru".

Pasaules čempionātā Somijas pilsētā Lahti Solano pirmo reizi slēpoja sniegā, pirms tam viņš trenējās tikai ar rollerslēpēm. Sniegā viņam neklājās viegli, Solano piedzīvoja daudzus kritienus, kā arī salauza nūju, kvalifikācijas sacensībās līdz finišam netiekot.

Nebija viegls arī Solano ceļš uz Somiju – viņš pa ceļam tika aizturēts Parīzē aizdomās par narkotiku kontrabandu. Piecas dienas Solano pavadīja izolatorā, iekams policisti noticēja, ka viņš patiešām dodas uz pasaules čempionātu slēpošanā.

Tomēr pasaules čempionāts viņam vērtējams pozitīvi, jo viņš saņēmis piedāvājumu trenēties pie Krievijas treneriem. Ar viņu sazinājās Krievijas paralimpisko slēpotāju treneris, kurš gatavs ar viņu strādāt pat bez samaksas. Krievu treneri esot iedvesmojusi viņa mērķtiecība.

"Es jūtos laimīgs un lepns. Es saņēmu neticamu atbalstu," sacīja pats Solano. "Jūs nevarat iedomāties, cik ziņas no atbalstītājiem es saņēmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!