Foto: AP/Scanpix/LETA
Argentīniešu tenisists Marko Trundželiti pēdējā brīdī uzzinājis, ka viņam ir jāpiedalās Francijas atklātajā tenisa čempionātā kā "laimīgajam uzvarētājam", tāpēc 10 stundu laikā aizbraucis no Barselonas uz Parīzi, raksta BBC.

Trundželiti pēc zaudējuma kvalifikācijā jau bija atgriezies savās mājās Barselonā, kad svētdien uzzināja, ka pirmdien viņam kā "laimīgajam zaudētājam" jāiziet kortā "French Open" pirmajā kārtā pret austrālieti Bernardu Tomiču, jo elkoņa traumas dēļ no turnīra izstājās Tomiča sākotnējais pretinieks Niks Kirgis.

28 gadus vecais tenisists, kurā ATP rangā ieņem 190. pozīciju, kopā ar vecmāmiņu, māti un brāli Parīzē ieradās īsi pirms pusnakts. Ģimene bija ieradusies ciemos pie sportista Spānijā un visi kopā veica nedaudz vairāk kā 1000 kilometrus garo braucienu uz Franciju.

"Mana vecmāmiņa bija dušā, kad es viņai teicu, ka mums jābrauc uz Parīzi. Todien bija atcelti daudzi lidmašīnu reisi, tāpēc lidot nebija droši," stāsta tenisists. "Labākā izvēle bija braukt ar mašīnu. Pusstundas laikā savācām mantas un bijām prom."

"Mans brālis Andrē bija tas, kurš lielākoties bija pie stūres 10 stundas ilgajā braucienā," stāsta Trundželiti. "Es braucu četras stundas, klausoties visādu mūziku. Reizēm klusumā. Ik pēc divām stundām apstājāmies kafijas pauzē, jo es īsti nezināju, vai patiešām spēlēšu, un nebija iemesla uztraukties."

Argentīnietis paguva uz spēli un uzvarēja tajā, iekļūstot prestižā "Grand Slam" turnīra otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!