Foto: Publicitātes foto

"Optibet" Virslīga futbolā jau otro gadu pēc kārtas iekļauta pasaulē populārākajā futbola menedžmenta videospēlē "Football Manager". Otrdien tā nonākusi pārdošanā.

Pirmo reizi Virslīga šajā videospēlē tika iekļauta pagājušajā gadā. Latvijas čempionāts joprojām ir vienīgā oficiāli licencētā līga Baltijas valstīs. Šogad spēlē oficiāli iekļautas trīs jaunas Virslīgas komandas: "Auda", "Super Nova Salaspils" un "Tukums 2000/Telms".

"Mūsu galvenais mērķis ir caur "Football Manager 2023" popularizēt Virslīgu un palīdzēt pasaulei iepazīt mūsu klubus un spēlētājus. Arī šoreiz esam ieguldījuši lielu darbu, lai Virslīga pēc iespējas vairāk atbilstu realitātei. Balstoties uz "Wyscout" un "Instat" datiem, esam padomājuši par visu – spēlētāju iemaņām, rakstura īpašībām, pozīcijām un citām niansēm. Esmu pārliecināts, ka cilvēki to novērtēs," jaunās spēles aizkulises atklāja viens no projekta vadītājiem Paulius Jakelis.

Ieslēdzot "Football Manager 2023", miljoni spēlētāju katru dienu pirmajā lapā redzēs Virslīgas logo, kur līgas logotips atradīsies blakus pasaules spēcīgākajām līgām.

"Esam gandarīti par to, ka mūsu sadarbība ar "Sega" un "Sports Interactive" turpinās. Pagājušajā gadā ātri pārliecinājāmies, ka oficiāla licence šajā spēļu sērijā popularizē Virslīgu pasaulē. Latvijas klubiem un Virslīgai tas ļauj kļūt labāk atpazīstamai, cilvēki iegaumē talantīgākos spēlētājus un sāk tiem sekot arī realitātē," atklāja biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs.

Jaunajā "Football Manager 2023" pirmo reizi ir oficiāli licencēti UEFA Čempionu līgas, Eiropas līgas un Konferences līgas turnīri. Tāpat ir vairāki jaunumi pašā spēlē, turklāt šogad "Football Manager 2023" būs pieejams arī uz "PlayStation 5".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!