Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorado "Avalanche" galvenā trenera Patrika Ruā atmiņas par spēlēšanu kopā ar latvieti Sandi Ozoliņu pamatīgi uzjautrinājušas vietējos žurnālistus, vēsta laikraksts "Denver Post".

Kādreizējais vārtsargs Ruā 1996.gadā kopā ar Ozoliņu un "Avalanche" komandu izcīnīja Stenlija kausu, kas kanādietim bija otrais no kopumā četriem triumfiem NHL izslēgšanas spēļu turnīros.

"Ozoliņš pretinieku zonā radīja ļoti daudzas vārtu gūšanas iespējas. Tādas viņš radīja arī savā aizsardzības zonā," atmiņās par spēlēšanu kopā ar latvieti dalījies Ruā, šai frāzei radot lielus smieklus preses konferences klausītāju rindās.

Ozoliņš savos ziedu laikos bija viens no NHL vadošajiem uzbrūkošajiem aizsargiem. Viņš ir vienīgais latvietis, kura vārds uzdrukāts uz Stenlija kausa trofejas.

"Ja pat Ozoliņa darbības radīja briesmas pašu vārtiem, neviens pret to neiebilda, jo otrā laukuma galā viņa ieguldījums bija milzīgs," piebilda Ruā, atzīstot Ozoliņa lielo nopelnu 1996.gada panākumā.

Pašlaik 41 gadu vecajam Ozoliņam 30.aprīlī beigsies līgums ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo". Viņa nākotne profesionālajā hokejā pašlaik ir neskaidra.

Ozoliņš 15 sezonu laikā aizvadījis 875 NHL spēles, kurās guvis 167 vārtus un izdarījis 397 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!