Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas biedrs Džordans Makrejs, kā arī Vašingtonas "Wizards" vienības galvenais treneris Skots Brukss pauduši atbalstu vidzemnieka kandidatūrai līgas Zvaigžņu spēles trīspunktu konkursam.

Lai gan basketbolists augšstilba savainojuma dēļ izlaidis jau pēdējās astoņas "Wizards" vienības spēles, pirmdien un otrdien Vašingtonas kluba pārstāvji atgādināja par Bertāna iederēšanos konkursā.

"Wizards" komandas aizsarga pozīcijas spēlētājs Makrejs sociālajā vietnē "Twitter" pieteicās kļūt par Bertāna kampaņas vadītāju. Latvietis uz to atbildēja pieticīgi: "Vai domā, ka esmu pelnījis tur būt? Paldies, tas man nozīmē daudz!"

Savukārt pēc spēles pret Bostonas "Celtics" vienību Bertāns atjokoja, ka varbūt viņam pašam jāsāk virzīt Makrejs uz trīspunktu konkursu, publicējot video ar amerikāņa trāpītu "trejaci".

Par šo tematu otrdien izteicās arī Brukss: "Neesmu bijis tuvumā labākam metējam kā viņš. Domāju, ka viņš konkursu uzvarētu. Un ziniet ko? Viņš, visticamāk, iepriekšējā vakarā nedotos ārā."

Lai gan Ziemeļamerikas mediji pagaidām vien ziņojuši par pāris iespējamiem "slam dunk" jeb bumbas triekšanas grozā konkursa dalībniekiem, vēl nav zināms par basketbolistiem, kuri varētu piedalīties tālmetienu sacensībās.

Bertāns sezonas pirmajās 28 spēlēs vidēji mačā trāpīja 3,8 tālmetienus, realizējot 43,4% no izpildītajiem trīspunktniekiem. Rūjienietis bija uzņēmis tempu, kas viņam ļautu kļūt par trešo basketbolistu, kurš NBA sezonas laikā trāpījis 300 tālmetienu. Līdz šim to paveikuši tikai NBA superzvaigznes Džeimss Hārdens un Stefens Karijs.

Jau pagājušogad Bertāna prasmes izpelnījās aktivitāti sociālajos tīklos. Toreiz gan līdzjutēji, gan basketbolista komandas biedri Sanantonio "Spurs" vienībā sociālajos tīklos publicēja ierakstus ar tēmturi "LetBertansShoot" (ļaujiet Bertānam mest).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!