Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Par 2021. gada pasaules čempionu šautriņu mešanā svētdienas vakarā Londonā kļuva Velsas pārstāvis Gervins Praiss, kurš tādējādi arī kļuvis par pasaules ranga līderi.

Finālā Praiss ar 7-3 uzvarēja divkārtējo pasaules čempionu, Skotijas šautriņu metēju Geriju Andersonu, kurš turnīra gaitā otrajā kārtā pieveica latvieti Madaru Razmu. Bijušais regbija spēlētājs Praiss ir pirmais velsietis, kurš ticis pie šī titula.

Aizraujošajā finālā daudz pārliecinošāks bija Praiss, kurš gan mača izskaņā lika panervozēt līdzjutējiem. Praiss uzvarēja pirmo setu, atspēlējoties no 0:2, bet otrajā pārāks bija Andersons. Tad nākamajos četros uzvarēja Praiss, ieliekot pamatus triumfam. Devītajā setā Praiss neizmantoja vairākas iespējas ar vienu metienu pielikt punktu cīņai, kas ļāva Andersonam panākt 3-6.

Desmitajā setā Praiss ilgi nespēja tikt galā ar lielo spriedzi, dodot Andersonam iespēju saglabāt cerību mačā. Desmitajā setā šautriņu metējiem nācās aizvadīt izšķirošo piekto "legu", kurā abi pasniedza "dāvanas" pretiniekiem, nekādi nespējot noslēgt savus gājienus ar veiksmīgu metienu. Praiss finālā kopā neizmantoja 11 iespējas noslēgt maču, bet 12. mēģinājums bija sekmīgs – velsietis trāpīja dubulto "5", ar to arī kļūstot par pasaules čempionu.

Par uzvaru pasaules čempionāta finālā Praiss ieguva ne tikai trofeju, bet arī 500 000 sterliņu mārciņu.

Praisam un Andersonam šis bija pirmais savstarpējais mačs kopš 2018. gada "Grand Slam" fināla, kad starp šautriņu metējiem bija neliels incidents. Praiss sev raksturīgā stilā svinot veiksmīgus metienus un uzvaras setos izveda no pacietības Andersonu, kurš pēc viena gājiena nedaudz pagrūda pretinieku, kurš bija aizrāvies ar svinēšanu. Pēc fināla, kurā uzvarēja velsietis, Praiss par savu provocējošo uzvedību saņēma 20 000 sterliņu mārciņu sodu, ko vēlāk samazināja uz pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!