Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" iepazīstinājis savus līdzjutējus ar komandas šīs vasaras papildinājumu Dāvi Bertānu, kurš vienībai pievienojās maiņas darījumā ar Sanantonio "Spurs".

Jau vēstīts, ka Sanantonio "Spurs" vienība, esot jau mutiski vienojusies ar uzbrucēju Markusu Morisu, uz Vašingtonas "Wizards" klubu aizmainīja Latvijas izlases basketbolistu Dāvi Bertānu. Pēcāk gan Moriss bijušo latvieša komandu pievīla un lauza goda vārdu, parakstot līgumu ar Ņujorkas "Knicks" klubu.

Toties rūjienieša jaunā komandas vadība sagaidījusi viņu Vašingtonā, Kolumbijas distriktā [angļu valodā Washington, District of Columbia jeb D.C.]. Bertānam trešdien tika veltīta vieta uz pilsētvides ekrāna. Arīdzan elektroniskie tablo pie komandas mājvietas "Capital One" arēnas sagaidīja basketbolistu ar vēsti "Laipni gaidīts D.C.".

Tāpat kļuvis zināms, ka arī jaunajā NBA mājvietā Bertāns varēs turpināt izmantot jau "Spurs" un Spānijas klubā Vitorijas "Baskonia" ierasto 42. formas numuru. Komandas ģērbtuvēs latvieša skapītis atradīsies blakus saspēles vadītājam Išam Smitam, kā arī pirmgadniekam Garisonam Metjūzam, liecina spēlētāja aģenta Artūra Kalnīša publicēta fotogrāfija.

Jaunākais no brāļiem Bertāniem jūniju pārsvarā pavadīja Latvijā. Dāvis un Dairis viesojušies gan dzimtajā Rūjienā, kur basketbolisti tikās ar vietējiem jauniešiem, gan arī netālajā Valmierā novadīja "Brāļu Bertānu meistarklases" nometni. Tāpat basketbolisti piedalījās Rīgā organizētajā "Basketball Without Borders" pasākumā, kurā dažādi NBA pārstāvji strādāja ar perspektīvākajiem Eiropas jaunajiem basketbolistiem.

Dāvis Bertāns portālam "Delfi" atklāja, ka šovasar strādā pie vispusīgas sevis pilnveidošanas, kā arī varējis atvēlēt vairāk laiku ģimenei un pagājušās sezonas laikā piedzimušajai meitai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!