Foto: Publicitātes attēli

No 1. decembra katru ceturtdienu plkst. 21:00 kanālā "TV4" futbola faniem un ikvienam interesentam būs skatāms jaunizveidotās futbola komandas "PPK/Betsafe" raidījums "Futbols vispirms!", kuru var saukt arī par sava veida futbola "virtuves" raidījumu.

Tas būs dokumentāls stāsts par bijušā futbolista un vlogera Jurija Žigajeva, aktiera Kristiana Kareļina un mākslinieka Aivara Baranova gaitām, piedaloties Latvijas futbola 3. līgā ar komandu "PPK/Betsafe". Raidījuma sērijās tiks atspoguļotas ne tikai komandas gaitas, piedaloties turnīrā, bet arī Latvijas futbola "aizskatuve", pastāstot par izaicinājumiem un problēmām, ar ko saskaras amatieru komandas.

Raidījuma ideja radusies, atklājot "YouTube" raidījuma "Pa Pāris Kausiem" trešo sezonu un nolemjot izaicināt pašiem sevi – no nulles izveidot savu futbola komandu "PPK/Besafe" dalībai Latvijas futbola "pagrabā", 3. līgā, kurā spēlēs un atbalstu sniegs gan jauni un perspektīvi, bet nenovērtēti spēlētāji, gan atpazīstamas personības ar jau stabilu vērtību Latvijas futbolā – kādreizējais Latvijas futbola izlases uzbrucējs, futbola leģenda Māris Verpakovskis, mūziķis un futbola fans Ralfs Eilands, komiķis Rūdolfs Kugrēns, aktieri Madars Zvagulis un Arturs Krūzkops un citi.

"Lielākā daļa fanu uzskata, ka futbols ir vien 90 minūšu spēle. Taču arī futbolam, tāpat kā teātrim, ir aizkulises pirms un pēc šīm 90 minūtēm. Šajā projektā mēs ieguldām savu laiku un dvēseli, lai parādītu skatītājiem to, ka futbols ir kas vairāk nekā bumbas mētāšana pa stadionu. Šī projekta ietvaros ir izveidojusies lieliska un jēgpilna partnerība ar "Betsafe", kuru atbalsts raidījuma un futbola komandas tapšanā ir nenovērtējama investīcija Latvijas futbola komūnas izglītošanā un attīstībā!," par projektu stāsta Jurijs Žigajevs.

"Šis projekts ir absolūti svarīgs arī futbola fanu kustības paplašināšanai. Mēs vēlamies parādīt amatieru futbola iekšieni, tādējādi cerot iedrošināt arī citus nebaidīties un riskēt. Vēl šī gada februārī es nespēju iedomāties, ka jau marta beigās būšu pats savas futbola komandas direktors, un labākais ir tas, ka par to var kļūt ikviens," papildina Kristians Kareļins.

Raidījums būs skatāms kanālā "TV4", kā arī kanāla mājaslapā, sadaļā "Tiešraide" ceturtdienās no plkst. 21:00. Kopumā skatītājiem šogad būs pieejamas 12 "Futbols vispirms!" epizodes, ar turpinājumu nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!