Foto: F64

2019. gada Eiropas U-20 vicečempions šķēpmešanā Krišjānis Suntažs februārī piedalīsies Latvijas Televīzijas dziesmu konkursā "Supernova", kurā noteiks mūsu valsts dalībnieku Eirovīzijai.

Ceturtdien tika nosauktas 15 dziesmas, kas iekļuvušas "Supernova" pusfinālā. Starp tām ir arī Suntaža jeb skatuves vārda Saule izpildītā "Finally Happy" dziesma.

"Ideja startēt "Supernovā" bija spontāna – tā radās apmēram divus mēnešus pirms dziesmu iesniegšanas beigu termiņa. Mana dziesma ir par grūtību pārvarēšanu un to, ka cilvēks beidzot nonāk stāvoklī, kad ir atvērts jaunai pieredzei un mīlestībai. Bet dziesmas tonī ir dzirdams nogurums, kas liecina – ceļš līdz šim stāvoklim bijis grūts," Jelgavas pašvaldības iestādei "Sporta servisa centrs" par savu dziesmu stāsta Suntažs.

Viņš piebilst, ka šī dziesma sarakstīta apmēram pirms pāris gadiem, un dalība konkursā ir lieliska iespēja iepazīstināt ar to plašāku auditoriju. Dziesma tapusi sadarbībā ar producentu Rolandu Privertu, un tā ir vēstnesis Saules pirmajam albumam, kas šobrīd top.

Suntažs par Eiropas vicečempionu U-20 vecuma grupā kļuva 2019 gadā, toreiz šķēpu raidot 79,23 metrus tālu. Tas arī ir viņa personīgais rekords. Viņš šosezon plāno atgriezties sacensību apritē pēc pleca savainojuma.

"Supernova" pusfinālā 15 dalībnieki 4. februārī tiešraidē sacentīsies par iekļūšanu finālā. Konkursa uzvarētājs, kuru noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā 11. februārī, iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!