Foto: LETA

Ielu sporta un kultūras organizācijas "Ghetto Games" vadītājs Raimonds Elbakjans uzskata, ka olimpisko sporta veidu pozīcijas ir apdraudētas, olimpisko kustību salīdzinot ar autoritāro Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, bijušais basketbolists un funkcionārs izteicās intervijā Latvijas Televīzijā (LTV).

"Ghetto Games" kustības pārstāvis tika intervēts ikgadējā "Krastu mača" basketbola pasākumā, kurā Elbakjans arī ir starp organizatoriem.

Bijušais Latvijas jauniešu izlašu pārstāvis atklāja, ka nākamo divu gadu laikā vēlas noorganizēt vairākus simtus ielu futbola pasākumu Eiropā, kuru fināls norisinātos Rīgā. Elbakjana mērķis ir "Ghetto Football" izveidot par pasaulē lielāko ielu futbola kustību.

Taujāts par intereses pievēršanu tieši futbolam, nevis iepriekš allaž atbalstītajam basketbolam, Elbakjans sniedza garu atbildi par savu skatījumu uz situāciju sportā.

"Vēl joprojām esmu basketbola patriots, bet uzskatu, ka drīz pienāks tas laiks, kad nodokļu maksātāji un valsts nenoteiks nekādus prioritāros sporta veidus. Šobrīd basketbols dzīvo tiešā veidā tikai un vienīgi no nodokļu maksātāju naudas. Nevaru teikt, ka viss basketbols, jo ir basketbola klubs "VEF Rīga" un vēl daži sponsori citiem basketbola klubiem. Taču konceptuāli viss jauniešu sports turas tieši uz to," klāstīja Elbakjans.

"Uzskatu, ja patīk skriet, pērc kedas un skrien. Ja patīk braukt ar riteni, pērc riteni un piedalies maratonos, kurus organizē privāti SIA. Tās ir sacensības ar augstu pievienoto vērtību, ka cilvēki paši nāk un par sevi balso," turpināja "Ghetto Games" vadītājs.

Ielu sporta pārstāvis uzsvēra, ka sporta veidos kā teniss un hokejs tiek ieguldīta vecāku nauda, tos salīdzinot ar olimpiskajiem sporta veidiem.

"Es ticu, ka nākotnē lielā mērā tomēr nomainīs šo olimpisko kustību. Tā ir kaut kas līdzīgs kā Baltkrievijā Lukašenko, tā olimpiskā kustība visā pasaulē, ja mēs tā godīgi runājam. Ja runājam tikai par un apkārt, tad tas ir kaut kas fantastisks un visi cīnās par savām valstīm. Kapitālismā izdzīvos tie sporta veidi, kuri būs interesanti un kurus cilvēki patērēs patvaļīgi. Tas nebūs piespiedu kārtā," domu noslēdza Elbakjans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!