Korupcijas skandāla skartās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters pirmdien bija spiests pārtraukt preses konferenci Cīrihē, kad britu jokdaris viņu nokaisīja ar neīstām dolāru banknotēm, vēsta laikraksts "The Guardian".

Britu komiķis Lī Nelsons (īstajā vārdā Simons Brodkins), kurš FIFA mītnē Cīrihē iekļuvis nelegāli, piegāja pie preses konferences skatuves un paziņoja, ka ir Ziemeļkorejas Pasaules kausa pārstāvis, un nokaisīja FIFA prezidentu ar neīstām dolāru banknotēm.

"Tam nav nekā kopīga ar futbolu, vispirms te ir jāsatīra," pametot skatuvi, paziņoja Blaters. Tikmēr komiķis Nelsons tika izraidīts no telpām.

Īsi pēc tam jokdaris vienā no saviem "Twitter" kontiem ierakstīja: "Esmu aizgrābts būt FIFA sanāksmē, kurā Zeps Blaters nodrošinās 2026. gada Pasaules kausu Ziemeļkorejā." Komiķis tādā veidā dod nepārprotamu norādi uz FIFA korupcijas skandālu.

Vēstīts, ka FIFA maijā skāra pamatīgs skandāls. Par korupciju tika arestētas septiņas augsta ranga amatpersonas. Tāpat nāca gaismā informācija, ka atsevišķas valstis tiesības rīkot pie sevis finālturnīrus, varētu būt ieguvušas, piekukuļojot FIFA amatpersonas.

Tādas aizdomas krīt ari uz Krieviju un Kataru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!